Hlavní obsah

Poradí si Bolton bez Anelky?

Momentálně čtrnáctý celek nejvyšší anglické soutěže Bolton přivítá na svém hřišti devátý Blackburn. Domácí se budou muset obejít bez své největší hvězdy Nicolase Anelky, který v týdnu přestoupil do konkurenční Chelsea. Blackburn ztrácel před probíhajícím kolem na šestý Everton pouhé tři body a stále tak pomýšlí na pohárovou Evropu.

Foto: AP

Mladá hvězda Blackburnu Morten Gamst Pedersen (vpravo) v souboji s Lassanem Diarrou z Chelsea.

Článek

Po porážkách v Evertonu a Sunderlandu Wanderers přivítali na domácí půdě den po Novém roce snadného soupeře – Derby. Poslední celek tabulky však dlouho odolával a kapituloval až v 90. minutě po brance Giannakopoulose, jehož gól určil konečné skóre 1:0 pro Bolton. Hned v premiérovém vystoupení v FA cupu domácí vypadli, když nestačili na druholigový Sheffield United. Nutno však poznamenat, že kouč Gary Megson šetřil hned několik hráčů základní sestavy.

Jak již bylo zmíněno, Trotters si budou muset zvykat na hru bez svého nejlepšího hráče Nicolase Anelky. „Nechtěli jsme ho prodávat, ale měl šanci přestoupit do jednoho z největších klubů na světě. Další důvod, proč jsme ho prodali, je velká cena,“ konstatoval manažer Boltonu, jehož zaměstnavatel utržil za obávaného kanonýra částku 15 miliónů liber.

Do duelu se Sheffieldem nenastoupil suspendovaný forvard Kevin Davies, který už dnes na hřišti chybět nebude. Do základní sestavy se vrátí i další hráči, kteří odpočívali – Jussi Jaaskelainen, Kevin Nolan, Ivan Campo a Ricardo Gardner. Trenér Megson však nemůže počítat s útočníkem Dioufem a obráncem Meitem, kteří odcestovali na Mistrovství Afriky.

Blackburn v Premier league nepředvádí špatné výkony. Povedlo se mu remizovat na horké půdě Manchesteru City 2:2 a následně Rovers zdolali Derby i Sunderland. Stejně jako domácí, tak i Blackburn nenasadil minulý týden v FA cupu nejsilnější sestavu a před domácím publikem prohrál s druholigovým Coventry vysoko 1:4.

I přesto, že Roque Santa Cruz tento týden kvůli problémům s třísly netrénoval, do utkání proti Boltonu by měl nastoupit. „Hned od prvních minut co je u nás, je skvělý. Je výborným přínosem pro náš tým a jsme s ním nadmíru spokojeni,“ dodává trenér Hughes na adresu paraguayského forvarda, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Premier league za měsíc prosinec.

Obranu Boltonu bude prohánět i další výborný útočník Benni McCarthy, který prozatím nebude reprezentovat JAR na africkém šampionátu. Do Afriky naopak odletěl Aaron Mokoena a do dnešního střetnutí nenastoupí ani Brett Emerton, kterého trápí natažené kolenní šlachy.

Tento duel nemá jasného favorita. Na vítězství domácího Boltonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.40. Na výhru Blackburnu určili bookmakeři o něco vyšší kurs 2.75. Na remízu je kurs 3.15.

Reklama