Hlavní obsah

Potvrdí Leeds roli favorita?

Pondělní fotbalová nabídku není už tradičně moc bohatá, přesto není zcela prázdná. Anglická League One má na programu dohrávku 26. kola v níž se představí slavný Leeds United na hřišti Crewe.

Foto: sports.mweb.co.th

Leeds United v dobách své slávy

Článek

Ještě v roce 2000 si Whites zahráli semifinále Poháru UEFA, když cestou do něj přešli i přes pražskou Slávii. O rok později vybojovali ještě cennější úspěch; jejich tažení Ligou mistrů zastavila až v semifinále španělská Valencie. O rok později ale tento tradiční anglický klub sestoupil z Premier league a místo návratu loni dokonce spadl ještě níže.

Letos tak Leeds bojuje pouze v tzv. League One, a i když je doposud suverénní, tak tabulce nevévodí. Obrovské finanční problémy totiž donutily svaz k ráznému kroku - odečtení 15 bodů tomuto klubu ze západního Yorkshiru. Přesto však Leeds myslí na postup a vzhledem k jeho dosavadnímu počínání (17-4-4), není rozhodně nereálný. Dnes čeká muže kouče Dennise Wiseho zápas v Crewe, kde může poprvé naostro vyzkoušet nově příchozí Seba Sorsu, Bradleyho Johnsona, Petera Sweeneyho a Darrena Kentona. Hrát však nemohou zraněný Alan Thompson a Rui Marques plnící reprezentační povinnosti.

Crewe Alexandra nemá za sebou takové úspěchy jako Leeds, přesto ještě předloni tento klub hrával druhou nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž. Loni se Railwaymens chtěli vrátit do Championship league, ale to se jim zdaleka nevyvedlo, jelikož skončili až na 13. místě tabulky. Letos si prozatím vedou ještě hůře, nýbrž jim patří až 20. příčka a vážně se tak dokonce musejí strachovat o udržení.

V Crewe by byli jistě rádi, kdyby fungovalo pořekadlo - jak na Nový rok, tak po celý rok. První den letošního roku byl totiž pro svěřence kouče Steva Hollanda úspěšný, jelikož na svém stadionu dokázali porazit Tranmere a od listopadu si tak konečně připsali v zápase tří body. Dnes čeká Crewe druhý letošní souboj a opět doma, bohužel se v něm bude muset obejít bez zraněných brankáře Bena Williamse, záložníka Stevena Schumachera a také Billyho Jonese.

Podle bookmakerů bwin jsou favoritem hosté z Leedsu s kursem 1.85. Na remízu si vsadíte s kursem 3.30 a na domácí vypsali experti světové jedničky hodnotu 3.75.

Reklama