Hlavní obsah

Vzpomene Baghdatis na dva roky starý úspěch

Eurotip.cz

Nečekaně až ve finále se předloni v australském Melbourne zastavil Kypřan Marcos Baghdatis. Loni na úvodním grandslamu sezony tak úspěšný nebyl, jelikož vypadl ve druhém kole. Letos chce rozhodně více, ale už v prvním zápase ho nečeká lehký soupeř - Thomas Johansson.

Foto: Sebastian Costanzo

Marcos Baghdatis

Článek

Na švédského tenistu má však jen dobré vzpomínky, jelikož ho dokázal v jediném doposud hraném vzájemném zápase porazit. Stalo se tak předloni v Cincinnati, když fanoušky oblíbený Kypřan vyhrál tiebreaky obou hraných setů.

Z toho však vidno, že dnes Baghdatise nečeká opravdu jednoduchý duel. V poslední době si navíc rodák z Limassolu nevede nikterak výborně, což se projevilo i na jeho umístění v žebříčku ATP. Loni byl totiž touto dobou na 12. příčce žebříčku ATP, nyní je o čtyři místa níže. Přesto si loni připsal jeden turnajový titul, když přemožitele nenašel v Záhřebu. Finále si navíc zahrál v Marseille a Halle. Letošní sezonu odstartoval v indickém Chennai, kde ve dvouhře vypadl hned v úvodním kole s Robinem Haase. Dařilo se mu ale ve čtyřhře, v níž po boku Francouze Gicquela došel až do finále.

O něco podobného se jistě pokusí i nyní ve dvouhře na Australian Open, čímž by se bezesporu výrazně vrátil do podvědomí tenisových fanoušků. Jak už bylo zmíněno, na úvod se střetne se zkušeným Thomasem Johanssonem, který kroutí na okruhu ATP už 14. sezonu a své největší úspěchy zaznamenal právě na tvrdém povrchu. V roce 2002 dokonce v Melbourne zvítězil, na což si jistě pamatují i čeští fanoušci, jelikož ve finále zdolal Jiřího Nováka. Loni zdaleka tak úspěšný nebyl, když stejně jako rok předtím nevyhrál žádný turnaj. Zahrál si však jedno finále - na domácím podniku ve Stockholmu.

Letos by rád předvedl, že stále nepatří do starého železa, což se mu zatím daří. Na úvodním turnaji v katarském Dauhá prohrál až ve čtvrtfinále s talentovaným Murrayem. Týden poté v Aucklandu však neuspěl, jelikož hned v prvním kole podlehl Juanu Monacovi. Na úvodní grandslam sezony je ale bezesporu velmi dobře připraven, loni vypadl ve druhém kole po čtyřsetové bitvě s Davidem Ferrerem.

Favoritem utkání je Marcos Baghdatis, na jehož výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.22. Pokud věříte, že do druhého kola postoupí zkušený Švéd, je tu pro vás kurs 3.42.

Reklama