Hlavní obsah

Colorado končí cestování

Dvě třetiny klubů vyjedou v úterý na led v zámořské NHL. V duelech klubů z hlavních měst zatím v této sezóně jednoznačně dominuje Washington, který hostí Ottawu. Columbus se doma probral z novoroční letargie a dnes hostí Vancouver. Phoenix přivítá v pacifické divizi San Jose. Jediný mezikonferenční duel uvidí diváci v Tampě, kam míří Colorado.

Článek

Tampa Bay již jenom vzpomíná, jak se jí dařilo na začátku sezóny alespoň na vlastním ledě. Vůbec jí zatím nevychází konce měsíců. Přelom října a listopadu byl se šesti prohrami v řadě prvním varováním. Podobný scénář se opakoval na konci druhého měsíce. Prosinec byl ještě horší. Na jeho začátku Tampa naposledy vyhrála více utkání jdoucích za sebou. V dalších sedmnácti zápasech však získala dva body pouze čtyřikrát. V brance se v těchto zápasech nejčastěji objevoval mladý Fin Ramo, který byl povolán z farmy před Vánoci. Jeho první výstup vypadal nadějně, ale postupně také zapadl do průměru. V útoku Tampy z něj vyčnívají tři klasické postavy, i když Lecavalier nyní zůstal ve dvou utkáních bez bodu. Rád by se k nim přidal i Richards, který má však špatnou účinnost střelby a jeho +/- hodnocení je katastrofální.

Coloradu na rozdíl od jeho soupeře vydržela dobrá forma, pokud jde o domácí zápasy, nepoměrně déle. První dlouhodobější problémy na vlastním ledě zaznamenalo až po Vánocích na přelomu roku. V tomto období nezískalo před vlastními diváky žádný bod třikrát za sebou. Trenér se tudíž před deseti dny rozhodl pro změnu a po dlouhém období, kdy dával více přednost gólmanovi Budajovi, postavil do branky Theodora. Tento muž se své příležitosti chopil a odchytal od té doby již pět utkání v řadě. V prvních třech zápasech za svá záda pustil dohromady pouhé čtyři góly. O víkendu se mu již tolik nedařilo, ale povzbuzení spoluhráči dokázali vystřílet dvě výhry v řadě, na což čekalo Coloradu tři týdny. V neděli se díky Svatošovi dokonce klub dočkal první využité přesilové hry po vánočních svátcích.

Oba kluby budou postrádat v sestavě tři hráče. Bookmakeři bwin očekávají, že o něco méně by to mělo vadit domácímu klubu. Tampa Bay v minulém týdnu překvapila dvěma venkovními výhrami a dnes může stejným způsobem potěšit i domácí fanoušky v kursu 2,25 . Hosté končí náročné cestování, při němž sehrají pátý zápas venku v osmi dnech. Dvě prohry následovaly dvě výhry a případný třetí úspěch Colorada se nabízí v kursu 2,55 .

Reklama