Hlavní obsah

Liverpool nečeká lehká odveta

Anglický FA Cup má dnes na programu opakované zápasy, tedy utkání, která skončila před necelými dvěma týdny remízou. V jednom z nich se podívá na Anfield Road třetiligový Luton Town.

Článek

Liverpool zápasu v Lutonu nedával moc velkou váhu, a to se mu vymstilo. Reds totiž na půdě celku z nižší soutěže pouze remizovali a postup do 4. kola si dnes musí vydobýt v domácí odvetě. To se na první pohled nezdá jako moc těžký úkol, ale svěřencům Rafaela Benitéze se v poslední době příliš nedaří. V Premier League uhráli v posledních třech zápasech pouhé tři body, za remízy s Manchesterem City, Wiganem a Middlesbrough. I proto dnes španělský kouč nebude šetřit žádnou z opor. Jako kapitán povede Reds v zápase stoper Jamie Carragher, pro něhož to bude jubilejní 500. start v dresu Liverpoolu. Po jeho boku by se mohl objevit nově příchozí Martin Škrtel, který na Anfield Road přišel za 6,5 miliónů liber. Slovenský reprezentant by měl nahradit Daniela Aggera, jemuž se obnovilo zranění zánártních kůstek.

Hatters z Lutonu loni sestoupili z druhé nejvyšší anglické soutěže, ve které vydrželi pouhé dvě sezony. Letos působí v League One, v níž si vedou průměrně, což dokládá jejich momentální 12. příčka tabulky. Tradičně nabité vánoční období však vyšlo svěřencům trenéra Kevina Blackwella na výbornou, když získali hned 10 bodů z 12 možných. Po duelu s Liverpoolem se však vrátili ke svému standardu, když na domácím hřišti podlehli Swansee v poměru 1:3. To Blackwellovým na sebevědomí jistě nepřidalo. Lodivod Lutonu se navíc bude muset obejít bez brankáře Marlona Beresforda. Nejistý je start také dua Dean Brill - Chris Perry. Do sestavy se naopak vracejí Matthew Spring a Sam Parkin.

Liverpool je u bookmakerů jasným favoritem, dnes si tak na něj vsadíte s kursem 1.10. Kurs na remízu má hodnotu 6.50 a jestliže věříte překvapení, tak využijte vysokého kursu 21.00 na hosty.

Reklama