Hlavní obsah

Oslabený Reading přivítá Tottenham

V Readingu je dnes na programu odvetný zápas 3. kola FA Cupu, v němž se domácím postaví londýnský Tottenham. První duel skončil remízou 2:2, když po dvou gólech vstřelili Berbatov a Hunt.

Foto: BBC

Radost fotbalistů Readingu ze vstřelené branky.

Článek

Reading letos navazuje na dobrou loňskou premiérovou sezonu v Premier league. V poslední době se mu však moc nedaří - od Vánoc získal pouhý bod za remízu s West Hamem. Před 14 dny nečekaně nebodoval doma v zápase s Portsmouthem, což se Royals až tak často nestává, jelikož právě na Madejski Stadium jsou vždy vynikající.

O uplynulém víkendu si svěřenci Steva Coppella nespravili chuť v Birminghamu s Aston Villou, které podlehli v poměru 1:3. V tabulce se tak propadli už na 13. příčku, ale ještě horší je, že nyní mají na nesestupovou pozici náskok už pouhé dva body. I kvůli tomu se vedení poohlídlo po posilách a před týdnem stvrdil svůj přestup do Readingu český reprezentant Marek Matějovský, který však ještě do dnešního pohárového zápasu nezasáhne. Hrát nebudou ani obránci Michael Duberry a Alan Bennett. Nejisté jsou starty Johna Ostera a Glena Littla. Reprezentační povinnosti si na africkém šampionátu navíc plní Ibrahima Sonko, Emerse Fae a Andre Bikey.

Tottenham na tom není v lize překvapivě o moc lépe, jelikož má v tuto chvíli o pouhé dva body více. Letos navíc stále čeká na první vítězství, na které nedosáhl ani o víkendu na Stamford Bridge proti oslabené Chelsea. Herně se však Kohouti po příchodu kouče Juande Ramose zlepšili a je tak jen otázkou času, kdy přijdou i výsledky.

To by se mohlo stát už dnes v Readingu, jelikož jak už bylo zmíněno, domácí nenastoupí zdaleka kompletní. Naopak Spurs mohou využít toho nejsilnějšího možného složená, protože se do nominace vrátil Jermaine Jenas, který o víkendu pykal za karty. V brance dostane pravděpodobně opět před Paulem Robinsonem přednost Radek Černý.

Na vítězství domácího Readingu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.55. Favoritem střetnutí je Tottenham s kursem na výhru 1.95. Myslíte si, že se bude prodlužovat, pak si vsaďte na remízu v kursu 3.30.

Reklama