Hlavní obsah

Půjde Robredo z kola ven?

Obrovské problémy měl v 1. kole Australian Open jedenáctý nasazený Tommy Robredo, jehož potrápil v pětisetové bitvě Němec Zverev. Nyní čeká na Španěla rozhodně kvalitnější soupeř v podobě Mardyho Fishe.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

S ním se Robredo utkal ve vzájemném duelu už čtyřikrát, když první dva souboje prohrál, ale ve zbylých zvítězil. Poslední výhru si připsal v září na US Open po pětisetové bitvě ve druhém kole.

Na loňskou sezonu však nebude Robredo jistě vzpomínat v nejlepším, jelikož klesl žebříčkem o tří příčky. Přesto si na své konto připsal dva turnajové triumfy, když přemožitele nenašel v Sopotech a Métách. Do finále se navíc probojoval v Aucklandu a Pekingu. Letos se mu však prozatím vůbec nedaří, díky čemuž už poklesl na 11. příčku žebříčku ATP. Nejdříve totiž vypadl hned v prvním kole v Dauhá a následně skončil stejně v Sydney. Ani v Melbourne nepůsobí nikterak dobrým dojmem, což dokázal v úvodním zápase s Mischou Zverevem, se kterým už prohrával 0:2 na sety, ale v tiebreaku třetího setu vše zlomil a nakonec s velkým štěstím postoupil.

Dnes by takový výkon už Robredovi pravděpodobně nestačil, jelikož Američan Fish patří do užší světové tenisové špičky. V tuto chvíli je však až 43. hráčem světa, loni si totiž zahrál pouhé jedno finále v New Haven. Letos má tak co napravovat a pokusit se uhrát slušný výsledek chce jistě nyní na Australian Open. Loni v Melbourne skončil až ve čtvrtfinále a nyní by mohl dojít možná i dále, jelikož pořadatelé položili po 20 letech nový, tvrdší povrch, který právě hráčům jako je Fish více vyhovuje.

I přes Robredovy neúspěchy z poslední doby je dnes právě Španěl favoritem. U bwin si na něj můžete vsadit s kursem 1.57. Věříte-li naopak Američanovi, potom si vsaďte na jeho postup do dalšího kola s kursem 2.10.

Reklama