Hlavní obsah

Chicago hostí St. Louis

V zámořské NHL se dnes odehraje vůči úterý poloviční počet zápasů. Islanders čeká derby na ledě New Jersey. Calgary se vrátí do své divize, protože si dnes zahraje v Minnesotě. Rangers se poprvé od loňského play off potká v zápase klubů, kterým se právě nyní nedaří, s Buffalem. V centrální divizi hostí poslední Chicago druhé St. Louis.

Článek

Domácí klub se celou sezónu potýká s nejrůznějšími zraněními. Chicagu se dva měsíce dařilo i přes tyto nepříznivé okolnosti držet nadějnou pozici. Situace se obrátila ve zlé trochu paradoxně v prosinci, kdy hrálo pouhé tři zápasy mimo svůj led. V tomto měsíci se mu ovšem vydařilo pouze období kolem Vánoc, kdy vyhrálo čtyřikrát v řadě. S přelomem roku dolehla na Chicago největší krize. Čtrnáct gólů v osmi utkáních stačilo dohromady na pouhé dva body. Většinu těchto zápasů odchytal Chabibulin, který občas sám na všechno nestačil, ale v některých zápasech to byl naopak on, kdo mužstvo nepodržel. Očekává se tedy, že by nyní mohl více příležitostí v brance Chicaga dostávat Lalime. Generální manažer se nejenom kvůli nadále velkému počtu zraněných ohlíží po zkušeném obránci.

Trenér St. Louis se rozhodl v této sezóně nejmenovat kapitána mužstva, ale na výsledcích klubu se absence vůdce s výrazným písmenem „C“ na dresu neprojevuje. Tento celek má smůlu snad jen v tom, že se nachází v západní konferenci. Ve východní části ligy by byl s nynějším bodovým ziskem o tři příčky výše, což by mu zajišťovalo nyní play off. Takto se musí St. Louis spoléhat především na fakt, že má odehrán malý počet utkání. Pokud ho chce ovšem využít, bude muset vykazovat lepší výsledky než v prosinci, kdy uspělo pouze pětkrát. Po Vánocích např. čekalo na vstřelení gólu 133 minut. Leden ho již zastihl v mnohem lepší pohodě. Tři domácí zápasy v řadě za sebou dokázalo St. Louis dokonce vyhrát. Významnou měrou se na tom podílel brankář Legace.

Bookmakeři bwin vidí divizní duel jako dosti vyrovnaný. Chicago v neděli konečně uspělo alespoň v samostatných nájezdech a dnes je v kursu 2,4 velmi mírným favoritem. Kluby spolu sehrály v této sezóně již čtyři zápasy a mají v nich vzácně vyrovnanou bilanci. Oba dva dokázaly jednou vyhrát doma a jednou venku. V součtu skóre z těchto zápasů je na tom o jediný gól lépe St. Louis, na jehož dnešní výhru si lze vsadit v kursu 2,45 .

Reklama