Hlavní obsah

Newcastle je bez trenéra

Velmi špatné výsledky Newcastlu vyústily v odvolání trenéra Sama Allardyce, na jehož místě momentálně zaskakuje bývalý asistent Nigel Pearson. Po prohře 0:6 s Manchesterem čeká jeho svěřence pohárový duel se Stoke.

Článek

O osudu Sama Allardyce se opravdu dlouho diskutovalo, což bezesporu trenérovi neprospívalo. Nyní je jeho osud u Strak zpečetěn, ale patálie tohoto klubu přetrvávají. Na pořadu dne jsou totiž momentálně spekulace nad novým koučem. Nejvíce se zmiňuje jméno bývalého kanonýra Newcastlu a anglické reprezentace Alana Shearera, ale ten v posledním prohlášení konstatoval, že klub o jeho služby nemá zájem.

Dokud se otázka nového manažera nevyřeší, bude mužstvo vést bývalý asistent Nigel Pearson, který je zároveň asistentem trenéra u anglické jedenadvacítky. Po výprasku od Manchesteru si budou chtít Straky jistě spravit chuť v dnešním opakovaném zápase 4. kola FA Cupu. Se Stoke je však nečeká lehký zápas i proto, že první zápas skončil bezbrankovou remízou. V dnešním duelu se navíc v dresu Newcastlu neobjeví dva vykartovaní středopolaři - Alan Smith a Nicky Butt. Hrát nebudou ani Habib Beye, Abdoulaye Faye, Geremi a Obafemi Martins reprezentující svou zemi na africkém šampionátu.

Stoke City není žádný druhořadý soupeř. Tomuto klubu totiž momentálně patří v druhé nejvyšší anglické soutěži slušná čtvrtá příčka. Svěřenci kouče Tonyho Pulise neprohráli v jedenácti utkáních v řadě, ale v posledních pěti vždy pouze remizovali. Do sestavy Hrnčířů by se měl vrátit levý obránce Carl Dickinson. „Očekávám, že ho budu moci postavit,“ řekl manažer hostí Tony Pulis.

Hrát by měl i obránce Andy Wilkinson, jehož by případně nahradil Gabriel Zakuani. Na hřišti se naopak neobjeví dlouhodobě zranění Mamady Sidibe a Dominic Matteo. Moc pravděpodobným se nezdá být start bývalého hráče Newcastlu Andyho Griffina. „Jeho start je v tuto chvíli 50 na 50,“ dodal včera kouč hostí.

Utkání má favorita v podobě domácího mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.60. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 3.50 a na vítězství Stoke vypsali kurs 5.00 rovných.

Reklama