Hlavní obsah

Federer je tradičně ve formě

Když se řekne nyní v Austrálii slovo favorit, většinu lidí napadne jméno Rogera Federera. Švýcarský fenomén vstoupil do úvodního grandslamu sezony fantasticky a i letos to budou mít jeho soupeři hodně těžké. Federerovu sílu nyní pozná na vlastní kůži Fabrice Santoro, který se světovou jedničkou střetne v rámci druhého kola.

Článek

Santoro však už ví, jak chutná vítězství nad Federerem. Porazit Švýcara se mu ale podařilo v letech 1999 a 2002, kdy jen málokdo předpokládal, jaká čeká Federera budoucnost. Zbylých osm vzájemných duelů vyznělo lépe pro světovou jedničku, když vždy vyhrál na nejmenší možný počet setů. V Melbourne se nyní utkají podruhé, jelikož se v úvodním kole střetli před třemi lety.

Letos se 26letý rodák z Basileje utkal na úvod s Diegem Hartfieldem z Argentiny, který si jistě představoval o něco lepší zápas. Federer mu totiž uštědřil dokonce dva kanáry a zároveň povolil vyhrát pouhé tři hry. Tímto výsledkem loňský vítěz Australian Open, Wimbledonu a US Open jen potvrdil svůj cíl - obhájit v Melbourne titul.

Překazit se mu to dnes pokusí Fabrice Santoro. Zkušený Francouz má za sebou vydařenou sezonu, jelikož meziročně poskočil žebříčkem ATP hned o 15 příček výše, nyní je už tak 36. hráčem světa. Po pěti letech navíc dosáhl na turnajový triumf, když přemožitele nenašel v Newportu. Svou formu si rodák z Tahiti přenesl i do roku 2008, což prokázal nejdříve v Dauhá, kde podlehl až ve čtvrtfinále Davyděnkovi a také minulý týden v Sydney, tam ho vyřadil v semifinále jiný Rus - Tursunov.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jasným favoritem zápasu s kursem 1.01 na jeho vítězství. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem postup Santora do třetího kola, pak využijte kursu 9.00 rovných.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články