Hlavní obsah

Vaidišová v Melbourne válí

Nicole Vaidišová prochází prozatím grandslamem v Melbourne bez ztráty setu. Nyní se jí do cesty postaví Japonka Sugijamaová, se kterou má česká tenistka zápornou bilanci.

Článek

Porazit ji totiž dokázala v jediném doposud hraném vzájemném zápase, jenž se uskutečnil před dvěma lety v Pekingu. Duel to však nebyl nikterak jednoznačný, jelikož se rozhodovalo až ve třetím setu, který Sugijamaová vyhrála poměrem 6:3.

Vaidišová je v tuto chvíli na 12. místě žebříčku WTA a už z tohoto pohledu samozřejmě patří ke světové tenisové špičce. V letošní sezoně by navíc jistě ráda překonala své loňské maximum - 7. místo na světě. Na rok 2007 však nemůže vzpomínat moc v dobrém, jelikož se nedokázala na žádném turnajů probít do finále, v čemž bezesporu zůstala za očekáváním. Podle představ ji nevyšel ani úvodní turnaj roku 2008. Ostudu v Gold Coast sice neudělala, ale jelikož startovala jako nejvýše nasazená, s Číňankou Na Li si ve čtvrtfinále měla podle papírových předpokladů poradit. Rozhodně lépe si následně vedla v Sydney, kde vyřadila Francouzku Pinovou, Slovenku Hantuchovou a také Srbku Jankovičovou, aby na velmi dobře obsazeném turnaji prohrála až v semifinále se Světlanou Kuzněcovovou.

Velmi dobrou formu si Vaidišová přenesla do úvodního grandslamu letošní sezony. Bez sebemenších problémů si totiž poradila s Rumunkou Olaruovou a ve druhém kole i nejvýše nasazenou domácí hráčkou Aliciou Molikovou. „Zatím vše vychází, oba zápasy jsem zvládla celkem rychle a přálo mi i počasí, když nebylo ani tradiční zdejší vedro,“ pochvalovala si česká tenistka.

Ve třetím kole čeká Vaidišovou zkušená Japonka Sugijamaová, která letos oslaví už 33. narozeniny. Přesto však stále patří do elitní padesátky, když ji momentálně patří 41. příčka žebříčku WTA. Na turnajový triumf ve dvouhře ale čeká už 4 roky a je možné, že se žádného už do konce kariéry nedočká. Na Australian Open však nyní docela překvapuje. V Melbourne už uhrála nejlepší výsledek za posledních šest sezon, když dokázala porazit Rusku Zvonarevovou a Ukrajinku Perebiynisovou

Rozhodně se můžeme těšit na zajímavé utkání, hráčky si jistě nic nedarují, dobře vědí, že do dalšího kola může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasnou favoritkou Češka s kursem 1.07. Kurs na Japonku má hodnotu 5.65.

Reklama