Hlavní obsah

Vrátí Andrejev Gasquetovi nedávnou porážku?

Je tomu týden, co Richard Gasquet vyřadil v úvodním kole turnaje v Sydney Igora Andrejeva. Nyní se tito hráči potkají znovu ve třetím kole Australian Open.

Článek

Francouz vítězstvím v Sydney snížil svou negativní bilanci s Andrejevem, jelikož ho do té chvíle dokázal porazit pouze před třemi lety v Davis Cupu. Rus se naopak radoval z vtězství už třikrát, naposledy loni na antuce v Gstaadu.

Nyní má tak Gasquet šanci vzájemné statistiky vyrovnat a za tímto cílem jistě půjde ze všech sil i proto, že chce v Melbourne uhrát dobrý výsledek. Na to jistě má, jelikož je v tuto chvíli dokonce osmým hráčem světa a podle tenisových odborníků má potenciál ještě na víc. Svou kvalitu naplno prokazoval už v loňských sezonách, v nichž vybojoval celkem 5 turnajových titulů. Jeden z nich si na své konto připsal loni v Bombaji. Nejblíže dalším byl v roce 2007 v Estoril a Tokyu, kde prohrál až ve finále.

Do letošní sezony vstoupil už zmiňovanou výhrou s Andrejevem, ale ve druhém kole turnaje v Sydney podlehl Tursunovovi. V Melbourne se na úvod střetl s domácím Lindahlem, kterého porazil v poměru 3:1 na sety. V dalším kole mu stačilo o jeden set méně k výhře nad Felicianem Lopezem.

Ve třetím zápase ho čeká papírově rozhodně těžší soupeř, jelikož Andrejevovi momentálně náleží 35. příčka žebříčku ATP. Moskevský rodák se loni vrátil na kurty po dlouhodobém zranění a hned dokázal, že bude opět patřit ke světové tenisové špičce. Přesto se mu na žádném z turnajů nepodařilo postoupit do finále, i když závěrečnému zápasu neměl několikrát daleko.

Letos by chtěl jistě pokračovat ve svém vzestupu a po třech letech opět získat i nějakou tu vítěznou trofej. Podle dosavadních výsledků se však zdá, že novou sezonu nezačal zrovna v nejlepší formě. V Dauhá totiž podlehl hned na úvod Thomasu Johanssonovi po setech 1:6 a 0:6. Na Australian Open si už ale dokázal poradit s Andrejem Pavlem a také Kristofem Vliegenem.

Jasným favoritem bookmakerů společnosti bwin je podle předpokladů Richard Gasquet, na jehož vítězství vypsali kurs 1.18. Věříte-li ruskému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do 4. kola s kursem 3.78.

Reklama