Hlavní obsah

Kladno míří vzhůru

Eurotip.cz

Česká hokejová extraliga nabízí zápasy téměř každý den. V pátek bude dohráno čtyřicáté druhé kolo. Litvínov se může prodrat do první šestky, k čemuž by ovšem kromě jiného potřeboval vyhrát na ledě tabulkového souseda v Třinci. Znojmo zase nehodlá vzdát boj o první desítku, což by rádo potvrdilo výhrou nad Zlínem. Desáté Kladno hostí šestou Plzeň.

Článek

Hokejisté Kladna dlouho neuspokojovali své fanoušky na vlastním ledě. Vše se začalo k dobrému alespoň v tomto směru obracet až na konci října, kdy rozstříleli svého dnešního soka. Od té doby Kladno doma nebodovalo pouze jednou, když neuspělo proti vedoucímu klubu celé soutěže. Celkem se jedná o sérii jedenácti domácích zápasů, což značí, že během ní na kladenský led zavítaly téměř všechny ostatní kluby extraligy. S příchodem prosince se Kladnu začalo dařit dobře i venku. Naposledy to dokumentovalo nedělní výhrou na ledě týmu, který by je mohl ještě při opačném výsledku zdola významně ohrožovat. Kladno se ovšem již měsíc a půl především dívá vzhůru a odhaduje, kam až by mohlo se současnou formou vystoupat. V pátek by mělo přivítat v obraně na ledě Pavlase, zatímco v ní bude absentovat Schnabel.

Plzeň zůstává nadále klubem, který vůči ostatním dovedl nejvíce utkání této sezóny do prodloužení či případných samostatných nájezdů. Jedná se o více než třetinu utkání a na vlastním ledě je to dokonce více než polovina. Od začátku prosince však Plzeň v tomto směru trošku polevila a její zápasy se začaly rozhodovat nepoměrně dříve. V mnoha případech to ovšem bylo v její neprospěch, když hned šestkrát prohrála o tři a více branek. I v některých vítězných zápasech hodně inkasovala, což vedlo ke změně na brankářském postu. Po přelomu roku se vedení rozhodlo k nejistému Málkovi angažovat Altrichtera. Do dresu Plzně se tento hráč oblékl znovu po jedenácti letech a nastoupil tak v probíhající sezóně již za třetí extraligový klub. S mužstvem necestuje obránce Derner, který předčasně ukončil hostování.

Oba kluby stojí na klíčových pozicích a dělí je v tabulce pouhých pět bodů. Bookmakeři bwin dnes favorizují nyní lépě hrající domácí. Na výhru Kladna v normální hrací době vypsali kurs 1,8 . Hosté ale na led svého soupeře jezdí docela rádi. Od roku 2000 si od něj odvezli devět výher v šedesáti minutách ze třinácti utkání. Plzeň si nemůže být svým postavením v tabulce jista, protože ho zkresluje fakt, že si v úterý jeden zápas předehrála. Dnes je na její úspěch vypsán kurs 3,4 .

Reklama