Hlavní obsah

Calgary potřebuje další body

Ani před víkendem zápasové tempo v NHL neopadá. Floridě se nedaří a led v New Jersey pro ni bývá velmi nepříjemný. Stále se lepšící Anaheim dnes míří na led Minnesoty, s níž má v této sezóně zatím velmi nelichotivou bilanci. Nejhorší tým ligy Los Angeles pokračuje v Kanadě na led dalšího klubu severozápadní divize, který sídlí v Calgary.

Článek

Plameny se naplno v této sezóně rozzářily v prosinci, kdy mužstvo odjelo z ledu bez bodu pouze v jednom zápase. Kolem poloviny tohoto měsíce prožilo Calgary skvělé cestování, z něhož si přivezlo všechny body, které při něm mohlo získat. Další sérii pěti výher v řadě si připsalo na přelomu roku. Až minulý týden se vše trochu zadrhlo, protože Calgary v něm získalo pouhý jeden bod a v podobném duchu pokračovalo i v toto úterý, kdy nevstřelilo žádný gól. Brankář Kiprusoff sice v žádném zápase vyloženě nezklamal, ale přesto se nechal v úterý vystřídat. Brankářského postu se dotýká zajímavý tah generální manažera, který se ho rozhodl pojistit angažováním dosud letos nezaměstnaného veterána Josepha. Calgary ale nyní doufá především opět v probuzení útočných řad, které naznačilo středeční utkání. Iginla byl sice jmenován kapitánem týmu západní konference pro All-star game, ale v lize se netrefil již téměř dva týdny.

Los Angeles si možná mysleli, že již nemůže být hůře, ale v prosinci poznali, jak je tato domněnka mylná. Poslední měsíc roku pro ně špatně začal a kolem jeho poloviny dokázali nebodovat v osmi zápasech za sebou. Dohromady během oněch čtrnácti dnů vstřelili patnáct branek. V brance se vystřídali postupně tři muži. Na přelomu roku se Los Angeles podařilo vyhrát tři utkání ve čtyřech dnech, ale následovaly další tři domácí porážky se sedmácti inkasovanými góly. Nejvíce minut v lednu zatím odchytal LaBarbera, ale jeho výkony jsou značně nestálé. Před deseti dny byl střídán již po šesti minutách. Od té doby se mu však celkem daří. Probudili se navíc i hráči před ním, kteří začali např. využívat přesilové hry. Los Angeles přesto zůstávají v celé lize poslední, i když mají odehrán poměrně velký počet utkání.

Bookmakeři bwin mají o favoritovi tohoto zápasu jasnou představu. Calgary podle nich zvládne zvítězit v kursu 1,77 již v normální hrací době. Domácí klub vskutku body velmi potřebuje, protože v jeho divizi jsou na prvních čtyřech místech minimální rozdíly a on má vůči soupeřům odehrán vysoký počet utkání. Hosté na jeho led nejezdí rádi. Los Angeles zde vyhráli jedno z minulých jedenácti utkání za uplynulých sedm let. Tentokrát se jim může podařit vyrovnat jejich letošní nejdelší vítěznou šňůru v kursu 3,6 .

Reklama