Hlavní obsah

Spraví si Arsenal chuť proti Fulhamu?

Eurotip.cz

Na půdě 19. Fulhamu se dnes představí žhavý adept na titul – londýnský Arsenal. Gunners společně s Manchesterem United vévodí tabulce Premier league a nad nejbližšími pronásledovateli mají náskok čtyř bodů.

Článek

Domácí spolu s jejich novým manažerem Royem Hodgsonem čekají na vítězství už dlouhých 10 utkání. Na sklonku loňského roku Fulham remizoval 1:1 na hřišti Wiganu. Následně Cottagers podlehli 1:2 Chelsea a stejným poměrem nestačili ani na West Ham i přesto, že v obou utkáních vedli. „Ještě zbývá hodně zápasů. Nebude pro nás snadné se udržet, ale ani pro ostatní týmy v pásmu sestupu. Na snahu hráčů si nemůžu stěžovat, ale tým není v rovnováze, potřebujeme posílit,“ dodal po prohře s West Hamem kouč Hodgson.

Nové posily na sebe nenechali dlouho čekat. Už v dnešním klání se ukáže bývalý útočník Watfordu Marlon King, který do Londýna přišel za 5 mil. liber. Na debut čeká rovněž norský obránce Brede Hangeland, jehož posledním zaměstnavatelem bylo FC Kodaň. Francouzský bek Philippe Christanval se tento týden zapojil do tréninku, ale proti Arsenalu ještě nebude připraven. Poprvé od září 2006 by se mohl v základní sestavě představit záložník Jimmy Bullard.

Po jasném vítězství 4:1 na stadionu Evertonu Gunners nezaváhali ani doma proti West Hamu, ale minulý týden nečekaně ztratili body za remízu 1:1 s Birminghamem. „Je to velké zklamání. Byli jsme potrestáni za ztrátu koncentrace při standardní situaci. Mysleli jsme si, že to bude až moc snadné,“ řekl po utkání kouč Wenger. Francouzský trenér dnes už bude mít k dispozici kapitána české reprezentace Tomáše Rosického, který proti Birminghamu nenastoupil kvůli viróze. Zraněními sužovaný Robin van Persie laboruje tentokrát se stehnem. Do utkání nezasáhne ani zraněný Johan Djourou a Kolo Toure s Emmanuelem Ebouém, kteří si plní reprezentační povinnosti. Ve stoperské dvojici si tak zahrají Senderos s Gallasem.

„Cítíme hlad po vítězství. Víme o našem potenciálu a chceme zvítězit stejně tak jako Fulham. Tuto sezonu jsme učinili velký krok kupředu a věříme, že na konci letošního ročníku vyhrajeme nějakou trofej,“ dodává trenér Gunners Arsene Wenger.

Jasným outsiderem londýnského derby je domácí Fulham, na jehož vítězství vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 7.50. Na výhru Arsenalu určili bookmakeři kurs 1.40 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.00 rovné.

Reklama