Hlavní obsah

Poradí si Portsmouth s posledním Derby?

Eurotip.cz

Portsmouth se nachází aktuálně na deváté pozici se ztrátou 5 bodů na čtvrtý Liverpool. Suverénně poslední celek soutěže Derby County potřebuje nutně získat alespoň nějaké body, aby předešel mrzutému pádu do 2. ligy.

Článek

Domácí předvádějí v průběhu sezony velmi rozporuplné výsledky. Především před vlastními diváky se jim nedaří. Na vlastním stadionu Pompey šestkrát remizovali a pouze dvakrát brali všechny 3 body. Pěkný dárek si celek z jižního pobřeží Anglie nadělil dva dny po Vánocích, když ve Fratton Parku remizoval s Arsenalem 0:0. Poté svěřenci kouče Redknappa podlehli 0:1 Middlesbrough, aby vzápětí zdolali 2:0 Reading. I minulý týden Portsmouth pokračoval v nevyrovnaných výsledcích, když nestačil na osmnáctý Sunderland.

Kouč Harry Redknapp dával za příčinu nepovedenému výsledku neúčast čtveřice hráčů základní sestavy - John Utaka, Nwankwo Kanu, Sulley Muntari a Papa Bouba Diop. Stejná čtyřka však nebude hrát ani dnes, protože se připravují na Mistrovství Afriky. V dresu domácích si odbude debut již bývalý záložník Arsenalu Lassana Diarra. „Podle mého názoru je jedním z nejlepších záložníků v Premier league. Jsme velmi rádi, že si vybral právě náš klub,“ řekl na adresu svého nového svěřence trenér Redknapp. Bek Glen Johnson doléčil natažené kolenní šlachy a v obraně nahradí Noe Pamarota. Po zranění chodidla by měl být k dispozici i záložník Sean Davis.

Po nečekané předvánoční remíze 2:2 na půdě Newcastlu hosté pokaždé prohráli. Postupně nestačili na Liverpool, Blackburn, Bolton a naposled na Wigan, jehož vítězství zařídil 10 minut před koncem Antoine Sibierski. „Byl to zápas o prvním gólu, ale nedokázal jsem si představit, že bychom ho vstřelili my. Snažili jsme se hodně, ale jednoduše nejsme dost dobří. To je fakt,“ dodal po zápase trenér Paul Jewell.

Kvůli zranění holeně si podle doktorů až 3 měsíce nezahraje 24letý obránce Tyrone Mears. Mimo hru jsou dále Jay McEveley (koleno), Dean Leacock (třísla), Claude Davis (suspendován), Stephen Bywater (rameno) a David Jones (kýla). Do tréninkového procesu se naopak vrátili Kenny Miller a Stephen Pearson. „Na domácí půdě mají obrovskou podporu diváků. Harry Redknapp zde odvedl skvělou práci a nečeká nás procházka růžovým sadem,“ dodává lodivod hostí Paul Jewell.

Podle bookmakerů je favoritem Portsmouth s kursem na výhru 1.40. Na vítězství Derby určila sázková kancelář bwin vysoký kurs 7.50. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 7.50.

Reklama