Hlavní obsah

Villareal hostí v derby Valencii

Eurotip.cz

Primera Division má dnes na programu valencijské derby. Domácí Villareal přivítá na svém stadionu Valencii, která už dva měsíce nevyhrála a na svého městského konkuranta momentálně ztrácí osm bodů.

Článek

Žlutá ponorka vstoupila do letošní sezony až na debakl ve druhém kole s Realem Madrid (0:5) na výbornou. Po šesti zápasech měla totiž na svém kontě hned 15 bodů a dala tak najevo svou sílu. Tu Villarreal potvrdil i před týdnem v zápase s Deportivem La Coruňa, ve kterém zvítězil po přestřelce v poměru 4:3. Gólově naprázdno ze zápasu nevyšel nejlepší střelec týmu Nihat Kahveci, který se trefil po deváté, respektive desáté v sezoně.

Elitní kanonýr dnes bude chtít své brankové konto jistě rozšířit i proti Valencii a rozhodně tuto možnost dostane. Vstřelit branku však nebude pro svěřence Manuela Pellegriniho nic jednoduché. „Valencie není nyní v nejlepší formě, ale vždy je silná,“ konstatoval kouč Villarrealu, který se dnes pravděpodobně bude muset obejít bez záložníka Marcose Senny.

Valencie FC skončila v loňském ročníku La ligy na čtvrté příčce tabulky, to však letos nepotvrzuje. V tuto chvíli je totiž až sedmá, když na vedoucí Real Madrid ztrácí přesně v polovině soutěže dokonce 20 bodů. Tuto ztrátu už muži kouče Ronalda Koemana těžko dotáhnou, ale jistě se pokusí vybojovat alespoň příčku zajišťující předkolo Ligy mistrů.

Pomoci by k tomu mohla nová posila v podobě Hedwigese Madura, který teprve včera přestoupil do Valencie z Ajaxu Amsterdam a už dnes by si měl odbýt svoji premiéru. Hrát naopak jistě nebudou zranění David Albelda, Santiago Canizares a Miguel Angel Angulo. „V minulých sezonách se Villarreal velmi vypracoval, což potvrdil i v Lize mistrů. Mají dobrého trenéra, prezidenta a hráči mají dobré období,“ pěl slova chvály k soupeři trenér Koeman.

O derby se říká, že nemá favorita. Bookmakeři to dnes vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Vítězství domácího Villarealu se dá vsadit s kursem 2.20. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.15 a na výhru Valencie 3.05.

Reklama