Hlavní obsah

Philadelphii se na ledě Islanders daří

Tři utkání dnes v NHL začnou z pohledu středoevropského času již v podvečer. Rangers hrají na ledě Bostonu. Columbusu chybí dva body na osmé místo a dnes se mohou pokusit o jejich zisk na ledě Dallasu. V centrální divizi může Nashville dohnat ztrátu na hostitele v St. Louis. V atlantické divizi se o totéž pokusí Islanders proti Philadelphii.

Článek

New York Islanders se dlouho v prosinci nemohli vzpamatovat. Až před Vánoci dokázali vyhrát dvě utkání v řadě. V tomto zlepšení pokračovali i po svátcích. V prvním zápase po nich vystřídal v první třetině DiPietra náhradní brankář Dubielewicz, který nastoupil jako první gólman posléze ve všech třech zbývajících utkáních do konce starého roku. V novém roce se již ovšem do branky nepodíval a ve čtvrek byl poslán na farmu, odkud byl povolán Morrison. Islanders se přitom první lednová dekáda příliš nevydařila, když prohráli čtyři zápasy. Zároveň v nich ovšem získali tři body. I z dalších čtyř zápasů odjeli bez bodu pouze jednou, ale rozdíl je v tom, že ty tři zbývající vyhráli. Trenérovi nejspíše dnes opět budou chybět tři hráči v obraně a stejný počet hokejistů v útoku.

Letci prožili nepříjemné období před Vánoci. Prohráli šestkrát v řadě a body získali jenom v zápasech, které se jim vydařili střelecky. Pět dnů odpočinku ovšem pomohlo Philadelphii velmi stabilizovat obranu, za nít se začalo dařit brankáři Niittymäkimu. Mužstvo sehrálo na přelomu roku šest utkání v řadě venku a inkasovalo v nich pouhých deset branek. Dnešní zápas by měl odchytat Biron. Philadelphia vstoupila i do dalšího roku se svojí typickou hrou plnou kontroverzních zákroků, kterými se snaží znervóznit soupeře. Naposledy dováděli tímto stylem hry soupeře k zoufalství ve středečním domácím zápase. Do útoku se po dlouhé době vrátil Gagne, který má podstatně lepší formu, než tomu bylo před zraněním. Naopak z něj vypadl střelec Lupul. V obraně dlouhodobě chybí Rathje a čerstvě je nejasný start Fitzpatricka.

Bookmakeři bwin vnímají dnešní duel podobně vyrovnaný jako je celá atlantická divize. Islanders mohou dostihnout bodově svého soupeře, pokud vyhrají v kursu 2,5 v normální hrací době. Hosté ovšem na ledě dnešního soka vyhráli více než polovinu zápasů za uplynulých osm let a venku po Vánocích uspěli v šesti ze sedmi utkání. I dnes je tudíž Philadelphia v kursu 2,3 mírným favoritem na výhru v 60 minutách.

Reklama