Hlavní obsah

Wigan dnes přivítá Everton

Eurotip.cz

Everton se vyhřívá na velmi slušné páté pozici a i v posledních zápasech potvrzuje dobrou formu. Domácím patří sice až 17. příčka, ale ani oni momentálně neprožívají žádné černé období.

Článek

Dva dny po Vánocích Wigan zdolal Newcastle United 1:0, avšak následně svěřenci trenéra Steva Bruceho podlehli před vlastními fanoušky Aston Ville. Těsně po Novém roce dokázali Latics obrat o body silný Liverpool, na jehož půdě remizovali 1:1. V FA Cupu si domácí suverénně poradili se Sunderlandem a naposledy zdolali poslední Derby County. „Vypadá to, že se blýská na lepší časy. Ale jak říkám, zlepšujeme se, ale ještě nejsme zdaleka na konci cesty. Více si věříme, nálada v kabině je dobrá,“ říká lodivod domácích Steve Bruce.

Domácí v přestupovém období nezaháleli a na JJB stadium přichází z francouzského Rennes levý bek Erik Edman. Na stejný post Wigan koupil také 24letého honduraského obránce Maynoara Figuerou. Latics dnes budou mít opět k dispozici rakouského defenzivního hráče Paula Scharnera, který si odpykal karetní trest. Na marodce Wiganu jsou pouze brankář Carlo Nash (zlomená noha) a obránce Ryan Taylor (koleno).

Everton by si z Wiganu rád odvezl všechny tři body a prodloužil svou vítěznou sérii na 3 utkání. Hosté dokázali zvítězit v 5 z posledních 7 soutěžních utkání v Premier league, když nestačili pouze na celky z čela tabulky - Manchester a Arsenal. Naposled si svěřenci kouče Moyese poradili venku s Middlesbrough a doma s Manchesterem City. „Je to velké vítězství. Máme nedostatek hráčů a musím poděkovat všem, kteří dnes nastoupili. Joleon Lescott měl z gólu velkou radost. Letos vstřelili už 6 branek a je pro nás velmi důležitý,“ neskrýval radost po duelu s City trenér David Moyes.

Hosté budou i dnes oslabeni o několik hráčů, kteří reprezentují své země na Africkém Poháru národů. Chybět bude střelec devíti branek - nigerijský útočník Yakubu Aiyegbeni, stejně tak jako obránce Joesph Yobo a středopolař Steven Pienaar. Nejistý je start Leona Osmana, kterého trápí zranění kotníku. Za Everton si už nekopne skotský reprezentant James McFadden, který přestoupil do Birminghamu za téměř 6 mil. liber. Ze zranění kotníku se otřepal útočník Andrew Johnson a proti Wiganu by měl být připraven.

„Po Vánocích jsou trávníky ve špatném stavu, a proto příliš nezáleží jak dobře hrajete. Musíme stále vítězit a věřit, že jsme dost dobří na to, abychom zůstali v tabulce takto vysoko,“ řekl kapitán Evertonu Phil Neville.

Na vítězství Wiganu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.10. Shodný kurs využijete i v případě, že si vsadíte na remízu. Bookmakeři mírně favorizují hostující Everton, na jehož výhru určili kurs 2.20.

Reklama