Hlavní obsah

Juventus hostí Sampdorii Janov

Eurotip.cz

Pokud Juventus nechce, aby se desetibodový odstup na vedoucí Inter ještě prohloubil, potřebují turínští dnes naplno bodovat. Sampodoria ztrácí pouhý bod na šestou pozici, která už zaručuje účast v pohárové Evropě.

Článek

Po bezbrankové remíze na San Siru s AC Milán Juventus zdolal Atalantu, Lazio a Sienu. Jeho úspěšnou sérii zastavila až nečekaná ztráta bodů s Catanií. Remízu navíc zachraňoval až v nastaveném čase Del Piero. Domácí si alespoň částečně spravili chuť, když v italském poháru zdolali Empoli 5:3.

V dnešním klání si bude jistě chtít zlepšit reputaci portugalský záložník Tiago Mendes, který proti Catanii předvedl podprůměrný výkon. Právě proti Empoli Juve přišlo o obránce Giorgia Chielliniho. „Bez Giorgia to bude složité. Pokud půjde vše podle předpokladů, bude nám chybět měsíc,“ říká kouč domácích Claudio Ranieri. Mimo hru zůstávají i obránci Jorge Andrade a Jonathan Zebina. Kvůli kartám si nezahraje záložník Antonio Nocerino a Mauro Camoranesi je zraněný. Jediným pozitivem pro Ranieriho je uzdravení beka Nicola Legrottaglieho.

Sampodorii nečeká v Turíně nic jednoduchého. Juventus tuto sezonu na domácí půdě inkasoval pouze 3 branky a jedenkrát prohrál. Janovští navíc na stadionu soupeře zvítězili naposledy v úvodu listopadu loňského roku. Ještě před Vánocemi Sampdoria remizovala doma se silnou Fiorentinou 2:2 a následně podlehla druhému AS Řím. Po krátké herní pauze se Janov vrátil v solidní formě, když minulý týden svěřenci Waltera Mazzarriho zdolali ambiciózní Palermo. „Jsem opravdu spokojený s předvedeným výkonem. Odehráli jsme velmi dobré utkání, za což musím hráče pochválit,“ dodal trenér Mazzarri. Ve středečním střetnutí Italského poháru navíc hosté zvítězili nad Cagliari jasně 4:0.

Na marodce Sampodorie jsou útočníci Kechukwu Kalu a veterán Vincenzo Montella. Pravděpodobně největší útočnou hrozbou hostí bude útočník Antonio Cassano, který v severoitalském městě hostuje z Realu Madrid.

Na vítězství domácího Juventusu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.45. Na výhru Sampdorie Janov určili bookmakeři vysoký kurs 6.80. Na remízu je kurs 3.75.

Reklama