Hlavní obsah

Minneosta se vydává na cesty

Hokejisté si v NHL příliš neoddechnou ani v pondělí. Islanders čeká první utkání z dvojzápasu z Carolinou a dnes při něm budou mít výhodu domácího ledu. Mezikonferenční duel čeká Buffalo na ledě Phoenixu. V centrální divizi se po dnešním zápase určitě bodově od sebe oddělí Nashville a St. Louis. Vancouver v severozápadní divizi hostí Minnesotu.

Článek

Klub z kanadského města má za sebou nejhorší týden této sezóny, protože v něm získal pouze jediný bod. Vstoupil do nového roku nadějně díky brankáři Luongovi, který udržel před necelými dvaceti dny čisté konto. Postupně se však jeho výsledky zhoršovaly, ačkoli nehrál až na jednu výjimku s žádnými excelentními soupeři. Vrcholem všeho bylo sobotní domácí utkání, v němž již v podstatě tabulkově odepsaného soka jednoznačně přestřílel, ale gólově se dostal do tak velké ztráty, že už ji dokázal jen korigovat. Mužstvo omezují některá dlouhodobá zranění. Vancouveru se sice vrátil do obrany Öhlund, ale spoléhat v ní nadále nemůže na Bieksu a nejistý je start Mitchella, který odehrál mnoho zápasů v soupeřově dresu. V útoku je kromě Rypiena především již více než měsíc mimo Morrison. Další domácí blamáži by se mužstvo mohlo vyhnout, pokud po dvouzápasovém půstu zase využije nějakou přesilovou hru.

Minnesota nejprve orámovala Vánoce dvěma prohrami a následně vstoupila do dalšího roku na půl plynu. V minulém týdnu sehrála dva zápasy, v nichž vstřelila vždy po dvou gólech a celkově z nich získala jeden bod. Harding a Bäckström se v lednu o starty v brance spravedlivě dělí, ale více minut odehrál první jmenovaný, protože svého kolegu před jedenácti dny střídal v polovině utkání. V útoku Minnesoty nyní strádá Rolston, který se v novém roce dosud netrefil do soupeřovy sítě. Trenér však před tímto týdnem burcoval nejenom jeho, protože klub čeká náročné cestování po kluzištích divizních soupeřů, u nichž v probíhající sezóně ještě nebodoval. Minnesota se bude muset obejít bez obránce Hilla. Do útoku se jí naopak už v pátek vrátil Boogard.

Oba soupeři mají stejný počet bodů a po dnešním zápase jeden z nich poskočí na vedoucí příčku v divizi. Bookmakeři bwin očekávají, že domácí celek přeruší šňůru proher. Vancouver vyhrál z minulých šesti zápasů jediný, ale dnes podle nich uspěje v kursu 2,05 již v normální hrací době. Hosté vskutku nejezdí na led svého soka rádi. V normální hrací době zde Minnesota vyhrála jedno z minulých dvanácti utkání. Dnes se jí to může podařit v kursu 2,85 . Nejčastějším výsledkem ve vzájemných zápasech v uvedeném období byla však v 60 minutách remíza, která je ohodnocena kursem 4,1 .

Reklama