Hlavní obsah

Pobřeží Slonoviny hraje na úvod s Nigérií

Africký pohár národů dnes od 18:00 nabídne velmi atraktivní duel mezi celky Nigérie a Pobřeží Slonoviny. Obě mužstva patří k favoritům na celkové vítězství i proto, že pilíře těchto celků tvoří hráči Premier league.

Foto: Panoramic

Hráči Pobřeží Slonoviny oslavují vstřelenou branku

Článek

Právě „Sloni“ jsou považováni za vůbec největšího aspiranta na titul, ale není se čemu divit, předloňský finalista afrického šampionátu disponuje opravdu špičkovým kádrem. Na soupisce figurují jména jako Kolo Toure, Emmanuel Eboue, Didier Zokora, Emerse Fae, Yaya Toure, Salomon Kalou či hvězdný kanonýr Didier Drogba. Právě útočník Chelsea je pro ostatní celky nejobávanějším hráčem vůbec a svými výkony by jistě chtěl reprezentaci dotáhnout k titulu. To však nebude pro Drogbu jednoduché i proto, že od prosince nehrál, jelikož se podrobil operaci kolene.

To není jediný problém mužstva. Bezesporu výraznějším je změna na trenérském postu. Není tomu totiž ani měsíc, co u mužstva skončil kouč Uli Stielike, jelikož jeho syn byl nečekaně hospitalizován a je udržován v umělém spánku. Ambiciózních „Slonů“ se ujal Francouz Gerard Gili. „Ztráta trenéra takhle před šampionátem může mužstvu ublížit, ale i pomoci,“ konstatoval k tomuto faktu Neil Tovey, vítěz afrického šampionátu z roku 1996.

Využít této skutečnosti se dnes jistě pokusí silná Nigérie. Její kádr tvoří rovněž hráči nejlepší ligy světa a k hlavním oporám budou jistě patřit Joseph Yobo, John Utaka, John Mikel Obi. Nwankwo Kanu či Obafemi Martins. Svěřenci trenéra Berti Vogtse by jistě rádi svému soupeři vrátili porážku v semifinále minulého šampionátu, kdy Pobřeží Slonoviny podlehli nejtěsnějším možným rozdílem.

„Základem úspěchu je obrana. Je obtížné čelit Pobřeží Slonoviny s Drogbou. Musíme proto bojovat o každý míč, ovládat střed pole a těsně bránit. Jestliže toto zvládneme, máme šanci dát gól a vyhrát,“ konstatoval kouč Nigérie.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na Pobřeží Slonoviny vypsali kurs 2.20. Remízu ocenili hodnotou 3.15. Myslíte si, že Nigérie vrátí soupeři dva roky starou porážku? Jestliže ano, poté využijte kursu 3.05.

Reklama