Hlavní obsah

Kamerun na úvod proti obhájci trofeje

Jsou to dva roky, co Egypt na domácí půdě vybojoval titul pro mistra afrického kontinentu. Hodně se však spekulovalo nad výkony rozhodčích, kteří rozhodně týmu ze země pyramid neuškodili. Svou sílu mohou Egypťané prokázat nyní v Ghaně. Hned v úvodním duelu je čeká tvrdý oříšek - Kamerun.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nezkrotní lvi vstoupí do zápasu jako favoriti, i přes zmiňovaný úspěch Egypťanů. Právě Kamerun je totiž jedním z horkých kandidátů na zisk titulu, což jistě bude chtít potvrdit pátou trofejí z Poháru afrických národů. Poslední šampionát tomuto mužstvu moc nevyšel, když skupinou prošlo bez ztráty bodu, ale ve čtvrtfinále podlehlo Pobřeží Slonoviny.

Jak už se stalo v posledních letech zvykem, německý trenér Otto Pfister bude opět spoléhat na útočníka světového formátu a jednu z hlavních postav současné Barcelony - Samuela Eto'a. Klíčovou postavou defenzívy Kamerunu bude zkušený Rigobert Song, který má za sebou už 103 reprezentačních startů. Z dalších jmen nutno zmínit Thimothée Atoubu (Hamburk), Geremi Njitapa (Newcastle United), Joseph-Désiré Joba (Nice) či Alexandra Songa (20letý mladík hrající v Arsenalu). „Věřím svému týmu a jsem si jistý, že budeme mít úspěch,“ nechal se slyšet kouč Pfister.

Taková jména jako Kamerun jistě Egypt nabídnout nemůže, přesto před dvěma lety slavil už zmiňovaný úspěch. Faraoni jsou na tom lépe i co se týče historických statistik - z titulu afrického kontinentu se radovali už pětkrát. Dnes se střetnou s bezesporu nejsilnějším celkem skupiny C, jelikož zbylá mužstva Zambie a Súdánu jsou výkonnostně opravdu hodně pozadu. Dnešní zápas by tak neměl hrát až tak velkou roli, co se postupu týče, půjde pravděpodobně „pouze“ o první příčku ve skupině.

To je však pro obě mužstva jistě lákavé, jelikož v další fázi mohou narazit na lehčího soupeře, ale jak už se několikrát potvrdilo, to vždy nemusí být pravda. Pravda je však to, že na šampionátu nebude egyptské barvy hájit asi současný nejznámější reprezentant této země Mido. Problémy se zraněním má i brankář Essam Al-Hadari, který se dnes na hřišti s největší pravděpodobností rovněž neobjeví. Nejistý je navíc start dua Emad Motaeb - Ibrahim Said.

Jak už bylo zmíněno, Kamerun je mírným favoritem zápasu s kursem 1.95. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.20 a na vítězství Egypťanů za kurs 3.65. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama