Hlavní obsah

Angola změří síly s nejvyspělejší africkou zemí

Papírově nejvyrovnanější skupinou probíhajícího Afrického poháru národů je ta s označením C. Kromě Senegalu a Tuniska v ní budou bojovat celky Angoly a Jihoafrické republiky, které se na úvod střetnou ve vzájemném duelu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Steven Piennar ještě v dresu Ajaxu Amsterdam (vpravo) v souboji s Michalem Kadlecem ze Sparty.

Článek

Kádr Jihoafričanů prošel v posledních letech velkou obměnou a i díky tomu nebyly tyto roky na úspěchy bohaté. Jasným důkazem je opomíjení asi nejznámějšího hráče JARu současnosti Bennyho McCarthyho. Nyní přichází čas, kdy by svěřenci trenéra Carlose Alberta Parreiry měli začít sbírat úspěchy. Na africkém šampionátu je ale čeká dosti těžká základní skupina a postoupit z ní nebude vůbec jednoduché.

„Je důležité dobře začít, zápas s Angolou je pro nás klíčovým. Viděli jsme hodně videí se zápasy Angoly, ať už z mistrovství světa nebo jiných bojů. Úvodní zápas je však vždy nevyzpytatelný,“ konstatoval kouč Parreira, jenž dnes bude postrádat zraněnou brankářskou jedničku Rowena Fernandeze, jehož místo mezi třemi tyčemi zaujme Moeneeb Josephs. Největší hvězdou týmu je záložník Evertonu Steven Pienaar.

Jak asi každý ví, Angola se před dvěma lety účastnila světového šampionátu, na němž sice neuspěla, ale získala nesmírně cenné zkušenosti, které nyní může úročit. Letošní Pohár afrických národů je pro tento tým navíc jakousi zkouškou pro ten následující, jenž bude právě Angola hostit. Hodně odborníky je právě toto mužstvo označováno za černého koně soutěže, jelikož má sice malé jméno, ale obrovský potenciál, což dokazuje i útočník Manucho Goncalves, který nedávno přestoupil do Manchesteru United.

Jestliže dnes budete hledat utkání s favoritem, tak právě toto utkání do vašeho výběru nepatří. Na Angolu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.05. Remízu si vsadíte s kursem 3.15 a na vítězství Jihoafrické republiky za kurs 2.20. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama