Hlavní obsah

Udrží si Chelsea náskok z prvního zápasu?

Eurotip.cz

Tottenham se stal po včerejším vítězství 5:1 s Arsenalem prvním finalistou letošního ročníku Carling Cupu. S kým se utká o trofej, se fotbalová veřejnost dozví po dnešním duelu Evertonu s Chelsea.

Článek

S náskokem do odvety vstupuje londýnská Chelsea, která na Stamford Bridge vyhrála úvodní zápas poměrem 2:1. Everton však předvedl velmi sympatický výkon a dá se tak očekávat, že o postupujícím není stále rozhodnuto. Tím spíše, že Chelsea bude postrádat hned několik důležitých hráčů. Kromě účastníků Afrického poháru národů se v sestavě Blues neobjeví Frank Lampard, John Terry ani Andrej Ševčenko.

I přes to chce Chelsea postoupit do finále, čímž by se velmi přiblížila své první letošní trofeji. O další bojuje jako už každoročně v Premier league, v níž si letos vede velmi dobře a víkendovou výhrou v Birminghamu si udržela kontakt s čelem tabulky - Arsenal s Manchesterem United mají o čtyři body více.

Everton je momentálně v tabulce hned za Chelsea, což pouze dokazuje kvality tohoto mužstva. V roce 2008 celek z Liverpoolu prozatím nepoznal v Premier league nic jiného než vítězství, prohru utrpěl pouze v už zmiňovaném utkání Carling Cupu s Chelsea. Dnes tak mají Toffees Blues co vracet a do utkání jistě vstoupí v plném nasazení, jelikož trofej nevyhráli už dlouhých 13 let.

V sestavě domácích by se měli objevit všichni, nad kterými visely otazníky - Andrew Johnson, Tony Hibbert a Manuel Fernandes. Po zlomenině nohy je konečně fit i Leon Osman a manažer David Moyes tak kvůli zranění postrádá pouze Leightona Bainese. Nepříjemná je však ztráta Jihoafričana Stevena Pienaara, jehož dnes čeká reprezentační zápas s Angolou.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu hosté. Na vítězství svěřenců Avrama Granta vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.30. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.15. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na domácí s kursem 2.85.

Reklama