Hlavní obsah

Edmonton pokračuje v cestování

Poslední hrací den před nejdelší přestávkou v dlouhodobé části sezóny NHL je na zápasy velmi bohatý. Oslabený Pittsburgh bude na ledě Philadelphie hájit vedoucí pozici v atlantické divizi. Třetí utkání ve čtyřech dnech sehraje Nashville, který míří do Phoenixu. V mezikonferenčním duelu přivítá Florida na horkém jihu klub z kanadského Edmontonu.

Článek

Panteři sehráli již padesát zápasů, ale body se jim sbírají hůře. Florida po Vánocích ještě nedokázala vyhrát dva zápasy za sebou. Ve většině ze čtrnácti utkání v uplynulých čtyřech týdnech nebodovala. Nejprve byla na nevyhovující úrovni střelba, posléze mužstvo nedokázal výrazněji podpořit brankář Vokoun. Náhradník Anderson nastoupil v lednu od začátku ke dvěma zápasům a oba pomohl týmu vyhrát. Trenér Floridy se rozhodl sestavit novou první řadu, do níž povolal z farmy nováčka Matthiase a přesunul sem trápícího se Zedníka. Do sestavy se mu po dlouhé době vrátil obránce Murphy. Listina zraněných i přes tento potěšitelný fakt obsahuje jména tří dalších zadáků a čtyř útočníků, mezi nimiž je celá řada důležitých hráčů Floridy.

Olejáři si již podobnými problémy prošli. Do konce sezóny si nejspíše nezahraje útočník Torres. Aktuálně se pak Edmonton musí obejít bez veterána Sandersona a obránce Greenea. Klub prožil velmi špatný konec roku. V šesti zápasech v druhé polovině prosince vstřelili jeho hokejisté pouze jedenáct branek a dokázali jenom dvakrát bodovat. První polovina ledna vyzněla pro Edmonton mnohem příznivěji, což bylo dáno i sérií pěti zápasů hraných za sebou na domácím ledě. Poslední z nich se však mužstvu opět střelecky nepovedl, čímž bylo odstartováno další nepovedené období. Kvůli němu se klubu vzhledem k velkému počtu odehraných utkání znovu vzdálila vidina play off. Zatímco v první polovině ledna pravidelně chytal Garon, nyní dostává častěji šanci v brance Roloson.

Bookmakeři bwin očekávají, že dnes svou roli sehraje domácí prostředí. Florida sice před vlastním publikem vyhrála po Vánocích až na šestý pokus před dvěma dny, ale kurs 2,05 napovídá, že by to již dnes měla zopakovat. Hosté končí cestování po všech klubech jihovýchodní divize, které započali právě před týdnem. Edmonton si při něm vyzkoušel všechno. Nejprve tuhý boj v nájezdech, který byl následován debaklem. Přišla ovšem i výhra a těsná porážka. Pokud dnes tedy vyhraje v normální hrací době v kursu 2,85 , bude moci být i vcelku spokojen.

Reklama