Hlavní obsah

Maroko je blízko postupu

Famózním výkonem vstoupili Maročané na šampionát v zápase s Namibií, výsledkem 5:1 se přiblížili postupu ze skupiny, ke kterému potřebují ještě jednou vyhrát. To se jim může podařit už dnes v duelu s Guineou.

Článek

Maroko je zkušený účastník Poháru afrických národů. Na svém kontě má tato země dokonce i jeden triumf, když se vítězem stala v roce 1976. Výrazný úspěch má však i z novodobých dějin, jelikož před čtyřmi lety prohráli Maročané až ve finále s domácím Tuniskem. Předchozí šampionát jim ale nevyšel podle představ, jelikož ve skupině uhráli pouhé dvě remízy a na jejich úkor postoupili fotbalisté Egyptu a Pobřeží Slonoviny.

Letos si jistě chtějí spravit chuť a už pohled na skupinu A říká, že by Maroko mělo jít dál než před dvěma lety. Jediným větším konkurentem by tomuto mužstvu měla být domácí Ghana, ale Guinea neodehrála na úvod s hostitelskou zemí vůbec špatné utkání a pozor je tak nutné dávat i na ní. V dresu Maroka se v úvodním duelu zaskvěl hattrickem Soufiane Alloudi, který do zbylých dvou zápasů ve skupině nezasáhne vinou zraněného kolene. „Byl to dobrý začátek, ale nemůžeme se s ním spokojit, musíme hodně pracovat v příštích zápasech,“ varoval trenér Henri Michel.

Jeho slova jistě mají své opodstatnění, zbylé dva týmy ve skupině totiž nejsou takoví outsideři jako Namibie. Guinea prohrála na úvod s domácí Ghanou jen díky Muntariho brance z 89. minuty. Dnes čeká svěřence kouče Roberta Nouzareta klíčový zápas, ve kterém musí. „Nehráli jsme tak, jak by jsme měli a následující zápas je pro náš rozhodující. Jestliže v něm prohrajeme, pak jsme venku,“ konstatoval trenér, kterému se do sestavy vrací Fode Mansare.

Právě Mansare je možná klíčovým hráčem týmu, jeho góly totiž rozhodují zápasy. Kromě něho působí ve francouzské Ligue 1 spousta dalších hráčů týmu. Oporou zadních řad je bezesporu Bobo Balde, hrající za Celtic Glasgow.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin mírného favorita v mužstvu Maroka, na které si můžete vsadit s kursem 1.70. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.30. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na Guineu s kursem 4.70.

Reklama