Hlavní obsah

Djokovič se utká s Federerem

Australian Open dnes ráno poznalo prvního finalistu mužské dvouhry, překvapivě se jím stal nenasazený Francouz Tsonga. Soupeřem v závěrečném duelu mu bude lepší z dvojice Roger Federer - Novak Djokovič.

Článek

Objev loňského roku se utkal se švýcarským fenoménem už šestkrát. Pětkrát sice odcházel z kurtu jako poražený, ale v posledních třech duelech byl Federerovi bezesporu rovnocenným soupeřem. Do letošní sezony Djokovič vstoupil jako světová trojka, což by jistě chtěl potvrdit úspěchy.

V roce 2006 vyhrál na turnajích v Amersfoortu a Métách. Loni k těmto triumfům přidal hned pět dalších, když přemožitele nenašel v Adelaide, Miami, Estoril, Montrealu a Vídni. První letošní trofej má nyní na dosah v Melbourne, aby ji získal, musí však porazit Federera a poté objev v podobě Tsongy.

K souboji s Francouzem ale nemusí ani dojít, a papírově by se tak stát opravdu nemělo. Roger Federer podává v nové sezoně opět velmi dobré výkony a i letos bude s největší pravděpodobností kralovat světovému tenisu. Loňský vítěz Australian Open, Wimbledonu a US Open neztratil na probíhajícím grandslamu v Melbourne vyjma zápasu s Janko Tipsarevičem ani set, když si poradil s Hartfieldem, Santorem, Berdychem a Blakem. V souboji se Srbem se však hodně nadřel, když si postup vybojoval až v pátém setu v poměru 10:8.

Co se nepovedlo Tipsarevičovi, může dnes dokázat jeho krajan Djokovič. Myslíte si, že srbský mladík vystaví Federerovi konečnou, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 2.62. Věříte-li naopak světové jedničce, pak je pro vás nabízen kurs 1.37.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články