Hlavní obsah

Znojmo nechce ztratit kontakt

Česká hokejová extraliga má v pátek na programu pět zápasů pětačtyřicátého kola. Kladno se bude snažit na ledě Ústím nad Labem potvrdit velký vzestup. Vítkovice se pod novým trenérem výsledkově zlepšily i přes velké zdravotní problémy a dnes hostí stejně dobře hrající Spartu. Slavia bude doma hlídat druhou příčku proti Znojmu.

Článek

Pražskému klubu se vzdaluje možnost vyhrát základní část soutěže, protože se mu od vánočního období nijak nedaří. Z posledních čtrnácti zápasů Slavia vyhrála pouhé tři. Nadějně pro ni začala série čtyř zápasů hraných doma kolem poloviny ledna, ale právě před týdnem se opět všechno obrátilo špatným směrem a mužstvo z minulých tří utkání nevydolovalo jediný bod. Klub sráží častá vyloučení. Nejlepším střelcem mužstva již není Hruška, který čeká na gól již téměř dvacet dní. Jeho roli převzal Bednář, ačkoli odehrál o téměř třetinu utkání méně. Do útoku Slavie by se dnes měl vrátit Červenka. Trenéři však především potřebují vyřešit, kde najít formu ze začátku sezóny, protože teprve nyní se blíží její rozhodující část. Slavia je navíc v drobné nevýhodě vůči ostatním mužstvům, protože již má odehráno o jedno utkání více.

Znojmo se chce pokusit zřejmě o podobný tah jako vloni, kdy se dostalo do play off na poslední chvíli a posléze málem sahalo po semifinále. Své fanoušky ovšem napíná, protože v úterý před jejich zraky již v lednu podruhé získalo jediný bod, zatímco soupeř si odvezl dva. Vzhledem k tomu, že se venku Znojmu nijak dobře nedaří, vypadá to však spíše jako nemístné hazardování. Brankář Trvaj se sice snaží, ale obrana před ním pracuje v posledních zápasech mnohem lépe na domácím ledě. Orli se především nemohou spolehnout na útok, pouze dva hráči zatím nasbírali alespoň dvacet kanadských bodů. Se svým celkovým počtem vstřelených branek patří k nejhorším v extralize. Pochopitelně jde o důsledek dlouhodobých zdravotních peripetií, když pouze tři hráči odehráli všechny zápasy. Dnes se v sestavě opět neobjeví tři útočníci a jeden obránce.

Bookmakeři bwin nevidí na tomto zápase nic složitého. Domácí klub je u nich jasným favoritem na pohodlné tříbodové vítězství. Na výhru Slavie totiž vypsali kurs 1,42 . I pohled na vzájemné zápasy to potvrzuje. Hosté si z ledu dnešního soka odvezli všechny body od roku 2002 pouze v jednom z dvanácti vzájemných zápasů. Dnes se to může Znojmu podařit v kursu 5,25 .

Reklama