Hlavní obsah

Pobřeží slonoviny hraje o postup

Pobřeží slonoviny si na úvod Afrického poháru národů poradilo se silnou Nigérií, díky čemuž si už dnes může vybojovat vstupenku pro čtvrtfinále. Stane se tak, porazí-li Benin, který na úvod prohrál s Mali.

Foto: Panoramic

Hráči Pobřeží Slonoviny oslavují vstřelenou branku

Článek

Sloni jsou považováni za vůbec největšího aspiranta na titul, ale není se čemu divit, předloňský finalista afrického šampionátu disponuje opravdu špičkovým kádrem. Na soupisce figurují jména jako Kolo Toure, Emmanuel Eboue, Didier Zokora, Emerse Fae, Yaya Toure, Salomon Kalou či hvězdný kanonýr Didier Drogba. Jeho výkon však v prvním duelu zcela zastínil spoluhráč s Chelsea Kalou, který odehrál fantastický zápas a zároveň postaral se o jedinou branku do sítě Nigérie.

“Je to důležité vítězství. Vyhráli jsme s naším hlavním soupeřem ve skupině,“ konstatovala největší hvězda afrického šampionátu Drogba. „Do turnaje jsme vstoupili nejlepším možným způsobem, ale musíme být profesionály a důkladně se připravit na další zápasy,“ dodal kouč Gerard Gili.

Druhým soupeřem Slonů na finálovém turnaji bude mužstvo Beninu. To na úvod prohrálo nejtěsnějším možným rozdílem s Mali, když jedinou branku utkání zaznamenal hvězdný Frederic Kanoute. Podle trenéra Reinharda Fabische měla jeho tým v úvodním duelu poškodit jistá sázková kancelář.

Německý kouč se postaral ještě o jeden rozruch, když se na tréninku pohádal se záložníkem Mourim Ogunbiyim, kterého nakonec udržel v mužstvu pouze fotbalový svaz. „Má nedostatek respektu ke spoluhráčům a fanouškům,“ prohlásil na adresu svého svěřence lodivod Beninu, jenž se dnes bude muset obejít bez zraněného Seidatha Tchomogy.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu Pobřeží slonoviny. Na vítězství největšího favorita turnaje vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.22. Myslíte si, že Benin uhraje alespoň remízu, pak si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 3.43. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama