Hlavní obsah

Egypt má čtvrtfinále na dosah

Obhájce trofeje Afrického poháru národů z Egypta podal v úvodním zápase s Kamerunem famózní výkon, díky čemuž si zajistil první tři body do tabulky skupiny C. Další tři může vybojovat dnes s outsiderem ze Súdánu.

Článek

Faraoni před dvěma lety slavili už zmiňovaný úspěch, který byl o to cennější, že ho vybojovali na domácí půdě. Z mistra černého kontinentu se tak radovali už pětkrát, což žádný jiný tým doposud nedokázal. Letos mají bezesporu znovu ty nejvyšší ambice, což dokázali v úvodním duelu s Kamerunem, v němž vyhráli v poměru 4:2. „Byl to dobrý start do Afrického poháru národů,“ konstatoval útočník Amr Zaki. „Nyní se však koncentrujeme na další zápas se Súdánem, ve kterém chceme bezesporu vyhrát,“ dodal bývalý hráč Lokomotivu Moskva.

„Byli jsme velmi šťastní, že jsme vyhráli úvodní zápas, zvláště s Kamerunem. Myslím, že jsme byli lepším týmem a vyhráli zaslouženě. Nyní se musíme dívat dopředu k dalším dvěma zápasům,“ doplnil svého spoluhráče špílmachr Hamburku Mohamed Zidan, který byl jedním z hlavních strůjců úvodního vítězství. V dnešním zápase by se měla objevit hrající egyptská legenda Ahmed Hassan, který zmeškal úvodní duel.

V súdánské reprezentaci budete hledat marně hráče působícího v Evropě. Mužstvo je totiž složenou pouze ze dvou tamních klubů - Al Merreikh (vítěz poháru) a Al Hilal (vítěz ligy). Súdán se letos vrátil na africký šampionát po 32 letech, ale návrat to nebyl nikterak povedený. Svěřenci trenéra Mohameda Abdallaha totiž prohráli rozdílem třídy se Zambií, a jelikož je ve skupině čekají ještě zápasy s Egyptem a Kamerunem, postoupit s největší pravděpodobností nedokáží.

„Pravděpodobně postrádáme trochu zkušenosti z Poháru afrických národů. V zápase se Zambií jsme promarnili hodně šancí a dvě branky jsme obdrželi díky chybám. Jsem však optimista a do dalších dvou zápasů nejdu v poraženecké náladě, stát se může cokoliv,“ konstatoval lodivod Súdánců.

Bookmakeři společnosti bwin jsou si téměř jisti, že toto utkání Egypt vyhraje, když na jeho vítězství vypsali kurs 1.25. Jste-li opačného názoru a to takového, že Súdán uhraje alespoň remízu, pak využijte kursu 2.94 na jeho neprohru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články