Hlavní obsah

Připíše si Tottenham další cenný skalp?

Eurotip.cz

Ve čtvrtém kole anglického FA cupu přivítá Manchester United Tottenham Hotspur, který se nyní nachází ve výborné formě. Kohouti proti United však nemají nijak dobrou bilanci, když Manchester nedokázali porazit v posledních 13 utkáních.

Článek

United do čtvrtého kola postoupili přes Aston Villu, nad kterou v úvodu ledna zvítězili 2:0. V nejvyšší anglické soutěži Manchester následně deklasoval 6:0 Newcastle a minulý týden si Rudí ďáblové poradili s Readingem.

V dnešním střetnutí bude svůj celek pouze z tribuny podporovat zkušený harcovník Paul Scholes, kterého na 3 měsíce vyřadilo zranění kolene a následná operace. „Paul je fantastický a často klíčový hráč. Můžete se od něj mnoho naučit. Je úžasné nastupovat po jeho boku,“ dodává na adresu spoluhráče Cristiano Ronaldo. Zranění kolene stále limituje i Luise Sahu, tudíž v útoku nastoupí duo Tevez - Rooney. Na marodce domácích se nachází ještě Gary Neville, který léčí naražený kotník.

Aktuálně dvanáctý celek Premier league se veze na vlně euforie. Minulou sobotu svěřenci kouče Juande Ramose zdolali Sunderland, ale největší úspěch přišel toto úterý; Kohouti v semifinálové odvetě Carling cupu rozstříleli londýnský Arsenal 5:1. Další úspěšný start si připsal brankář Radek Černý, který zdá se nadobro vytlačil z pozice jedničky Paula Robinsona.

„Proti týmu jako Arsenal musíte hrát nejlepší fotbal. Nechybovali jsme a dařilo se nám na všech postech. Spurs vedu krátkou dobu a postupu do finále si cením o to víc,“ dodává španělský lodivo, jehož tým se ve finále utká s Chelsea.

Ramos se podle očekávání bude spoléhat na stejnou jedenáctku, která zdolala Gunners. Jedinou hráčskou změnou je neúčast obránce Pascala Chimbondy, který si odpykává karetní trest. Na marodce hostí je už delší čas čtveřice Darren Bent, Benoit-Assou Ekotto (oba koleno), Gareth Bale (chodilo) a Anthony Gardner (kotník). S možným odchodem do United byl dlouho spojován Dimitar Berbatov. Ten proti Rudým ďáblům nastoupí na hrotu tradičně po boku Robbieho Keana.

„Pokud přehrajete Arsenal 5:1, máte velkou motivaci výsledek zopakovat i na Old Trafford. My však s Tottenhamem nechceme prohrát a vypadnout,“ dodává portugalský záložník Cristiano Ronaldo.

Bookmakeři favorizují domácí Manchester, na jehož vítězství vypsali kurs 1.40. Na vítězství hostů z Tottenhamu určila sázková kancelář bwin vysoký kurs 7.10 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.05.

Reklama