Hlavní obsah

Ghaně stačí bod k jistotě postupu

Ghana vstoupila do Poháru afrických národů jako pravý hostitel, když oba úvodní duely vyhrála a je tak na nejlepší cestě do čtvrtfinále. K jistému postupu dnes stačí domácím uhrát remízu s Marokem, které potřebuje zvítězit.

Článek

Ghana vstoupila do Afrického poháru národů duelem s Guineou, ve kterém byla sice lepší, ale vítězství si zajistila až brankou vstřelenou minutu před koncem řádné hrací doby. Ve druhém zápase změřili svěřenci trenéra Clauda Le Roye síly s outsiderem Namibií, a i když byli lepším celkem, nakonec uhráli jen těsné vítězství 1:0.

“Nehráli jsme v obou zápasech zrovna nejlépe, ale důležité je, že jsme dvakrát vyhráli. Nyní nás čeká Maroko, a i když už to nepotřebujeme, budeme hrát na vítězství. V pondělí v 6 hodin budeme připraveni,“ konstatoval kouč Ghany, který dnes bude postrádat pouze vykartovaného Laryea Kingstona.

Maroko je na tom podstatně hůře než domácí. Zkušený účastník Poháru afrických národů totiž sice na úvod porazil v poměru 5:1 Namibii, ale následně prohrál 2:3 s Guineou a o postup musí ještě hodně bojovat. Vše je ale dosti zapeklité, za jistých okolností může Maroku stačit i dnes prohrát, naopak ani vítězství neznamená jistý postup. „S Guineou jsme si vše zkomplikovali a s Ghanou tak budeme hrát o všechno,“ konstatoval kapitán Youssef Safri.

„Myslím však, že nemáme žádnou šanci vyhrát tento turnaj. Ve skutečnosti budeme totiž rádi, když postoupíme do dalších bojů. Mámě několik dobrých hráčů, ale ne dost dobrých na to, aby mohli konkurovat reprezentantům Nigérie, Pobřeží slonoviny nebo Egyptu,“ dodal zkušený Safri.

Podle bookmakerů bwin jsou favoritem domácí, na jejichž vítězství vypsali kurs 1.75. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.30 a na vítězství Maroka je kurs 4.20.

Reklama