Hlavní obsah

Nigérii zachrání jen vítězství a kousek štěstí

Jeden z největších favoritů probíhajícího afrického šampionátu - Nigérie - je velmi blízko vyřazení. K postupu do čtvrtfinále ji totiž posune pouze vítězství s Beninem a zároveň prohra Mali s Pobřežím Slonoviny.

Foto: Reuters

Obránce Nigérie Taiwo v zápase s Mali.

Článek

Svěřenci německého trenéra Berti Vogtse na úvod šampionátu prohráli nejtěsnějším možným rozdílem s Pobřežím slonoviny a následně uhráli bezbrankovou remízu s Mali. Na turnaji tak nevstřelili ještě ani gól, což je vzhledem ke složená kádru až neuvěřitelné. Velké množství hráčů totiž hraje Premier league, ať už jsou to Joseph Yobo, John Utaka, John Mikel Obi, Nwankwo Kanu či Obafemi Martins.

“Hráli jsme dobře, ale postrádáme finální fázi. Pro vítězství se musí skórovat, o což se sice hráči snažili, ale finální přihrávky byly špatné. Nyní máme jen jednu naději - Pobřeží slonoviny a boha,“ konstatoval lodivod Zelených orlů, který se dnes stejně jako v zápase s Mali bude muset obejít bez Nwankwa Kanu, jenž si poranil koleno v úvodním souboji se Slony.

Benin potvrdil, že je jasným outsiderem skupiny B a do posledního zápasu jde bez ambicí na postup, jelikož s Pobřežím slonoviny i Mali prohrál. „S Mali jsme odehráli dobrý zápas. S Pobřežím slonoviny už to bylo horší, jelikož to jsou budoucí vítězové Poháru afrických národů, kteří mají ve svém týmu hráče světového formátu jako Didiera Drogbu nebo Salomona Kalou. Nelze srovnávat rozdíl mezi Mercedesem Benz a kolem. Viděli jste rozdíl mezi profesionály a hráči světové třídy,“ ohlédl se kouč Reinhard Fabisch za úvodními zápasy. „Nyní se pokusíme být dobří v zápase s Nigérií,“ dodal krajan trenéra soupeře.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu Nigerijci. Na jejich vítězství vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.25. Myslíte si, že Benin odehraje lepší zápas než proti Slonům a získá alespoň bod, pak si vsaďte s kursem 3.32 na jeho neprohru. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama