Hlavní obsah

Vyšvihne se Arsenal do čela tabulky?

Po týdnu a půl vyplněném pohárovými souboji se vrací anglická Premier league s kompletním 24. kolem. Prestižní souboj bude dnes k vidění na londýnském stadionu Emirates. Domácí Kanonýři si totiž zopakují sobotní zápas FA Cupu se Strakami z Newcastlu.

Článek

Arsenal nebude na poslední týden a půl jistě vzpomínat v dobrém, jelikož vypadl z Carling Cupu, když v semifinále nestačil na Tottenham, který svěřence manažera Arsena Wengera vyprovodil debaklem 1:5. V tomto poháru však Arsenal využíval jako už tradičně hráčů širšího kádru a základní jedenáctka tak jistě nikterak významně poznamenána nebyla. V plné síle si Kanonýři naposledy poradili v sobotu právě s Newcastlem v poměru 3:0 a postoupili tak do 5. kola Carling Cupu.

Ve víkendovém souboji se už po deseti minutách poroučel ze hřiště kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, jehož zraněné koleno ho do dnešního zápasu nepustí. „Tomáš nemá nikterak velké problémy. Vazy v jeho koleni jsou pouze natažené, nikoliv přetržené,“ komentoval stav českého záložníka kouč Wenger, který kromě reprezentantů na Africkém poháru národů bude postrádat útočníka Robina van Persieho. V plné pohotovosti jsou naopak už Theo Walcott, Manuel Almunia a Bacary Sagna.

Připravit Arsenal o posun na čelo se dnes pokusí Newcastle United, který v loňské sezoně uhrál v rámci Premier league bod na stadionu Emirates za remízu 1:1. Straky si jistě budou chtít po víkendovém výprasku spravit reputaci a je tak možné, že pro Arsenal nebudou tak snadným soustem.

Napomoci by tomu mohl Joey Barton, který se konečně vrací do sestavy po svém kriminálním prohřešku. V nominaci Strak však budeme marně hledat africké reprezentanty Habiba Beyeho, Abdoulaye Fayeho, Geremiho a Obafemi Martinse.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.30. Myslíte si, že Newcastle neodjede z stadionu Emirates s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 3.00 rovné.

Reklama