Hlavní obsah

Egyptu stačí se Zambií získat bod

Obhájce trofeje Afrického poháru národů z Egypta podal v úvodním zápase s Kamerunem famózní výkon, díky čemuž si zajistil první tři body do tabulky skupiny C. Další vybojoval proti outsiderovi ze Súdánu a k jistému postupu mu stačí dnes remizovat se Zambií.

Článek

Faraoni před dvěma lety slavili už zmiňovaný úspěch, který byl o to cennější, že ho vybojovali na domácí půdě. Z mistra černého kontinentu se tak radovali už pětkrát, což žádný jiný tým doposud nedokázal. Letos mají bezesporu znovu ty nejvyšší ambice, což dokázali v úvodním duelu s Kamerunem, v němž vyhráli v poměru 4:2. Velmi dobrou hrou se následně prezentovali i proti Súdánu, který porazili v poměru 3:0 a zajistili si tak pravděpodobně vstupenku pro čtvrtfinále.

„Vyhráli jsme ve skupině C první dva zápasy, ale stále nejsme ve čtvrtfinále. Bereme další zápas jako každý jiný a víme, že to nebude proti Zambii lehké. Hrají dobře organizovaný fotbal a stále myslí na to, že se mohou kvalifikovat do čtvrtfinále. Respektujeme všechny týmy, tento turnaj je velmi nevyzpytatelný,“ nechal se slyšet trenér Hassan Shehata, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Zambie v úvodu vyhrála souboj outsiderů skupiny, když porazila poměrem 3:0 Súdán. V druhém kole však nestačila na Kamerun, kterému podlehla jasně 1:5 a postup do čtvrtfinále si tak výrazně zkomplikovala. Nyní totiž potřebuje uhrát alespoň bod s Egyptem a zároveň doufat, že Kamerun vybojuje méně bodů v zápase se Súdánem. „Víme, že jsme zklamali fanoušky, ale jediné, co nyní můžeme dělat, slíbit, že proti Egyptu budeme hrát lépe,“ konstatoval obránce Clive Hachilensa.

Do posledního zápasu skupiny pošle trenér Patrick Phiri pravděpodobně jinou základní jedenáctku než do úvodních duelů. „Když někteří nehrají dobře, musí přijít změny. Musíme dát důvěru, těm kteří hráli dobře a dalším, jenž přinesou čerstvé síly,“ řekl kouč Zambie, který pravděpodobně pošle do obrany dva z trojice William Chinyama, Chintu Kampamba a Francis Kasonde, jenž nahradí duo Hachilensa - Kennedy Nketani.

Utkání má favorita v podobě Egypta, na který si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.40. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 3.90 a na vítězství Zambie vypsali kurs 7.75.

Reklama