Hlavní obsah

Skončí duel Tuniska s Angolou remízou?

Zajímavá situace nastala ve skupině D Afrického poháru národů. Tunisko s Angolou mají po dvou kolech shodně čtyři body a nerozhodný výsledek zajistí postup oběma celkům.

Článek

Celek ze severu Afriky nepřicestoval do Ghany s nikterak hvězdným výběrem a podle jmen je vůbec nejslabším za poslední roky. Kouč Roger Lemerre se totiž nemůže spolehnout na klíčové legionáře Hatema Trabelsiho a Hameda Namouchiho, jenž vyřadila zranění. Důležitost těchto hráčů se ukázala v úvodním duelu Tuniska se Senegalem, ve kterém bíločervení vůbec nic nepředvedli a za šťastnou remízu 2:2 byli nakonec ohromně spokojeni.

Druhý zápas vyšel Tunisanům o hodně lépe, když Jihoafrickou republiku přehráli ve všech směrech a konečné vítězství 3:1 bylo naprosto zasloužené. Dnes si to muži francouzského kouče Lemerra rozdají o první příčku ve skupině s Angolou. V sestavě se však možná neobjeví několik důležitých hráč, včetně dvougólového střelce v zápase s Jihoafrickou republikou Dos Santose. „Musím pilně pracovat pro tým. Musím zopakovat, že zájmy týmu mají přednost před vším ostatním,“ ohlédl se kanonýr Toulouse za případnou korunou pro krále střelců šampionátu.

Jak asi každý ví, Angola se před dvěma lety účastnila světového šampionátu v Německu, na němž sice neuspěla, ale získala nesmírně cenné zkušenosti, které nyní může úročit. Letošní Pohár afrických národů je pro tento tým navíc jakousi zkouškou pro ten následující, jenž bude právě Angola hostit. A zatím se Angolanům daří, jelikož po dvou odehraných zápasech mají na svém kontě čtyři body. Nesmírně cenné vítězství si připsali svěřenci kouče Luise Oliveiry Goncalvese se Senegalem, když sice po poločase prohrávali, ale třemi brankami ve druhé pětačtyřicetiminutovce výsledek otočili.

„Trenér přišel o poločase do kabiny velmi rozhořčený a strhla se velká bouřka. Vše nám vysvětlil a my jsme odpověděli třemi brankami ve druhém poločase,“ konstatoval zaskakující kapitán Andre Macanga, který už dnes bude znovu pouze řadovým hráčem, jelikož se do sestavy vrací Paulo Figueredo.¨

Bookmakeři moc dobře vědí, že remíza oběma celkům stačí k postupu do čtvrtfinále a na tuto příležitost tak vypsali kurs 1.90. Tunisko však jistě chce vyhrát a postoupit mezi nejlepší osmičku z první příčky tabulky skupiny D, věříte-li, že se mu to podaří, pak si na něj vsaďte s kursem 2.65. Vítězství Angoly ocenili experti společnosti bwin kursem 5.15.

Reklama