Hlavní obsah

Barcelonu čeká silný Villarreal

Španělsko dnes uvidí zbylé dva čtvrtfinálové zápasy domácího poháru. Postoupit mezi nejlepší čtyři včera dokázaly oba hostující celky - Valencie i Getafe. O podobný kousek se dnes pokusí na Nou Campu Villarreal, kam přijíždí s bezbrankovou remízou z úvodního duelu.

Článek

Barcelona jistě neprožívá nejúspěšnější sezonu, ale rozhodně také ne nikterak nepovedenou. Ztrácí totiž pouze v Primera division na vedoucí Real a to především díky vzájemným zápasům, ale také pár dalším ztrátám. Tu poslední slavná Barca utrpěla o uplynulém víkendu, když pouze remizovala na hřišti Atletika Bilbaa. Naopak postoupila bez sebemenších problémů do jarních bojů Ligy mistrů a daří se jí i v domácím poháru Copa del Rey, v němž dnes může postoupit už do semifinále.

Jak už bylo zmíněno, o postup mezi nejlepší čtveřici se Barcelona popere s Villarrealem. „Doufám, že moji hráči odehrají dobré utkání. Musím přiznat, že výrazně věřím v pomoc fanoušků, kteří musí být naším dvanáctým hráčem,“ konstatoval trenér domácích Frank Rijkaard, který se dnes po dlouhém měsíci může spolehnout na uzdraveného Ronaldinha. Po jednozápasové pauze se vrací Rafael Marquez, zatímco Edmílson, Gudjohnsen, Oleguer a Sylvinho se do nedostali do nominace.

Villarreal vstoupil do letošní sezony fantasticky a svou formu si stále drží, díky čemuž dokáže v ligové soutěži držet krok právě s Barcelonou. Svou kvalitu svěřenci Manuela Pellegriniho potvrdili i v úvodním čtvrtfinálovém zápase, když Barceloně nepovolili vstřelit branku, což se až tak často Kataláncům nevstává. Už tak úspěšná nebyla Žlutá ponorka v neděli, kdy sehrála těžký zápas na Santiago Bernabeu s vedoucím Realem. Villarreal sice držel do 77. minuty krok, ale právě v této minutě rozhodl o konečném stavu 3:2 pro domácí Wesley Sneijder.

Oproti zápasu s Bílým baletem má dnes kouč Pellegrini k dispozici Roberta Pirese, jenž měl žaludeční problémy. Fit je už i forvard Guille Franco, který však zaujme pravděpodobně pouze pozici náhradníka, nýbrž na hrotu řádí duo Nihat - Rossi. Hrát naopak nebude Fabricio Fuentes, jehož koleno si vyžádalo operaci.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem domácí Barcelona, na niž vypsali kurs 1.45. Remízu ocenili hodnotou 3.95 a vítězství Villarrealu 6.25.

Reklama