Hlavní obsah

Breda hostí o příčku lepší Twente

Třiadvacáté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje na hřišti Bredy, která přivítá o jeden bod lepší Twente Enschede. Hostům tedy stačí uhrát nerozhodný výsledek na to, aby se udrželi na šesté příčce tabulky.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Breda skončila v loňské sezoně jedenáctá, což ji připravilo o tradiční holandské play-off, do něhož se vždy kvalifikují kluby na 2.-9. místě tabulky. Letos se však na těchto příčkách prozatím drží, když dokonce už sedmkrát vyhrála venku a statistikám na hřištích soupeřů suverénně kraluje. Dnes ale čeká svěřence trenéra Ernieho Brandtsa zápas na domácím hřišti, kde mají v tuto chvíli podprůměrnou bilanci 3-3-4 se skóre 11:15.

Možná díky těmto statistikám se v uplynulém týdnu vedení klubu rozhodlo, že od léta neprodlouží kontrakt trenérovi Brandtsovi. „To je rozhodnutí klubu. Já to nikterak neovlivním. Budu svou práci ale dělat stále co nejlépe, daří se nám v lize a jsme stále i v poháru,“ řekl kouč, který dříve hrával například za PSV Eindhoven.

Dnes čeká Bredu zápas se silným Twente. „Doufám jen v jedno, ve vítězství. Trénovali jsme velmi poctivě a jsem si jistý dobrým výsledkem,“ věří Brandts svému týmu, i když se bude muset obejít hned bez několika hráčů; zranění jsou Edwin Zoetebier, Sander van Gessel, Gertjan Tamerus, Edwin de Graaf, Matthew Amoah a Ali Benomar. Karetní trest si navíc musí odpykat Patrick Mtiliga.

Hosté jsou aktuálně šestým celkem tabulky. Byli by na tom lépe, ale v poslední době se jim moc nevedlo. Po 11 utkáních bez porážky totiž podlehli Feyenoordu a v neděli také doma Spartě Rotterdam. Kluby z přístavního nizozemského města tak obraly Twente o důležitých šest bodů, které nyni musí vybojovat jinde.

„Musíme více pracovat. Jsem optimista, protože mám k dispozici tým, který se jen těžko poráží. Zvláště v defenzívě jsme těžko překonatelní,“ věří kouč Fred Rutten, jehož tým tento týden posílil devatenáctiletý mladík Bjarni Vidarsson, jenž přišel na hostování z anglického Evertonu.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na vítězství svěřenců Ernieho Brandtsa vypsali experti společnosti bwin kurs 2.60. Myslíte si, že vyhraje Twente, pak si na to vsaďte - kurs je 2.40. Remíza dnes není rozhodně moc nepravděpodobná, vsadit si na ni můžete s kursem 3.20.

Reklama