Hlavní obsah

Viňa del Mar uvidí argentinské čtvrtfinále

Loňský vítěz chilského podniku ve Viňa del Mar Peruánec Luis Horna titul neobhájí, jelikož včera nestačil na Carlose Berlocqa. Kromě něj postoupili do čtvrtfinále i další Argentinci Juan Monaco a Juan Pablo Brzezicki, kteří se dnes utkají ve vzájemném duelu.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito tenisté utkají podruhé. Před čtyřmi lety totiž na sebe narazili na challengeru v Sau Paulu, kde byl úspěšnější známější Monaco. Ten je v tuto chvíli 21. hráčem žebříčku ATP, což loni potvrdil třemi tituly, které získal v Poertschachu, Kitzbuhelu a Buenos Aires. Letos se zatím ve dvouhře probojoval nejdále do semifinále na úvodním podniku v Auckladnu, kde navíc dokázal po boku Horny triumfovat ve čtyřhře.

Své kvality potvrdil i na Australian Open, kde došel do třetího kola, v němž prohrál 1:3 na sety s Tomášem Berdychem. Jako třetí turnaj sezony si vybral probíhající podnik v chilském Viňa del Mar a jistě dobře udělal. Na oblíbené antuce totiž přehrál už Nicolase Lapenttiho a Martina Vassallo-Arguella. S každým však ztratil po jednom setu a má tedy v nohách dvě náročná utkání.

Další ho čeká dnes s ne moc známým Juanem Pablem Brzezickim, který se probojoval do vůbec svého prvního čtvrtfinále podniku ATP v kariéře. Rodák z Buenos Aires ale není žádným mladíkem, jelikož letos oslaví už 26. narozeniny. První zápas mezi světovou tenisovou elitou sehrál v roce 2001, ale ve dvouhře nikdy výrazně úspěšný nebyl.

Nejlepší výsledek uhrál loni ve čtyřhře v Amersfoortu, kde po boku Guzmana oslavil svou první trofej na podniku ATP. Velmi dobrý výsledek uhrál i ve dvouhře na Roland Garros, kde prošel pavoukem do třetího kola, což byl pro tohoto současné 106. hráče světa obrovský úspěch. Letos jistě chce přidat další a prozatím se mu to daří. Na Australian Open svedl v úvodním kole pětisetovou bitvu s Warburgem, kterému nakonec podlehl. První letošní vítězství mezi tenisovou elitou si tak připsal až nyní v Chile, když poměrně hladce přehrál Oscara Hernandeze. Ve dvou setech následně porazil i dalšího Španěla Marcela Granollers-Pujola.

Přesto Juan Pablo Brzezicki, na kterého byl bookmakery vypsán kurs 3.60, může v dnešním zápase jenom překvapit. Na výhru favorizovaného Juana Monaca si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.20.

Reklama