Hlavní obsah

Manchester City přivítá Arsenal

Eurotip.cz

Manchester City se nachází na velmi slušné 6. pozici. V posledních týdnech však Citizens neoplývají zrovna nejlepší formou, kterou prověří druhý celek tabulky - Arsenal. Londýňané navíc okupují druhou příčku jen díky horšímu skóre oproti Manchesteru United.

Článek

Domácí momentálně výsledkově spíše tápají. Od poloviny prosince loňského roku bodovali svěřenci kouče Erikssona naplno pouze jednou, když před měsícem zdolali 2:0 Newcastle. Následně City nestačilo venku na Everton (0:1) a dvakrát remizovalo s West Hamem a Derby shodným výsledkem 1:1.

Derby před vlastními fanoušky dokonce vedlo, když si vlastní branku vstřelil obránce City Sun Jihai. V 63. minutě však srovnal skóre teprve 18letý forvard Daniel Sturridge, který po premiérové brance v FA Cupu dostal příležitost i v Premier league. „Daniel opět ukázal jeho velký talent,“ konstatoval Eriksson.

Po neuspokojivém výsledku proti Derby se očekává, že domácí provedou několik změn. V základní jedenáctce by se mohli opět objevit záložníci Hamann a Elano, kteří proti Beranům odpočívali. Z kádru Citizens odešel do Lazia Řím záložník Dabo. Švédský taktik Eriksson do týmu naopak přivedl ekvádorského útočníka Felipe Caiceda z Basileje, který ale ještě dnes nenastoupí. Přestup Benjaniho Mwaruwariho z Portsmouthu se nakonec City dotáhnout nepodařilo. V útoku tak bude pokračovat duo Sturridge - Vassell.

Hosté hrají v dobré pohodě, ale na horké půdě Manchesteru to určitě nebudou mít lehké. City jsou stále třetím nejlepším celkem Premier league na domácím hřišti. Po překvapivé remíze Arsenalu doma s Birminghamem Gunners dvakrát nezaváhali, když zdolali poměrem 3:0 Fulham i Newcastle.

Do sítě Newcastlu přidal už svou sedmnáctou branku v sezoně tožský útočník Emmanuel Adebayor. „Je vysoký, rychlý, schopný skórovat z téměř každé příležitosti a navíc pracuje pro tým. Mít takového útočníka v kádru je snem snad každého trenéra,“ smekl poklonu lodivod kanonýrů Wenger.

Vítězná sestava se nemění a toto heslo bude ctít také kouč hostí. V základní jedenáctce Arsenalu bohužel opět nenastoupí kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, kterého trápí natažené kolenní šlachy. Mimo hru je i mladý obránce Johan Djourou laborující s nataženými třísly. Kouč Wenger rovněž postrádá trio Emmanuel Eboue, Kolo Toure a Alexandre Song, kteří reprezentují své země na Africkém poháru národů. Do tréninkového procesu se tento týden zapojil Robin van Persie, ale na zápasové vytížení ještě není připraven.

Ve vítězství domácích bookmakeři příliš nevěří, když na úspěch City určili vysoký kurs 4.55. Na výhru Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.20.

Reklama