Hlavní obsah

Prohrávající Anaheim cestuje do Philadelphie

Eurotip.cz

Pouze čtyři kluby budou dnes v NHL odpočívat. To se ovšem netýká např. Floridy, která včera uspěla v samostatných nájezdech a dnes ji čeká duležitý duel na ledě divizního soka v Tampě Bay. Stejně je na tom v jihovýchodní divizi i Atlanta, která dnes míří do Washingtonu. Neodpočine si ani Anaheim hrající dnes ve Philadelphii.

Článek

Letci se dostávají poměrně často do článků nejen v souvislosti se svými výsledky. Pronikají do nich především hrou, z níž plynou pro hráče mužstva časté dodatečné větší tresty. Philadelphia nastoupila po Vánocích jednoznačnou cestu vzhůru, když nebodovala pouze ve třech ze šestnácti utkání. Na dvou porážkách v uplynulých deseti dnech se podepsal brankář Niittymäki, který byl při nich pokaždé střídán. Lze tedy očekávat, že dnes se do branky postaví od začátku Biron. Za čtvrteční porážku si však musí do svédomí sáhnout i další hokejisté, jako je třeba v prosinci příchozí obránce Vandermeer. Času na to měli dost, protože trenér je nechal včera od ledu odpočinout. Philadelphia by potřebovala potvrdit, že umí hrát i před svými diváky. Proti bývalému zaměstnavateli se ještě nebude schopen postavit útočník Lupul.

Anaheim začal sezónu značně nejistě. S návratem obránce S. Niedermayera se ovšem dostavil tolik potřebný obrat, který vyvrcholil skvělým vstupem do nového roku. Kačeři využili dobrého řazení utkání, když vyhráli všech šest domácích zápasů. Dobrou sérii dokázali protáhnout ještě na dva venkovní duely, ale potom je zmohla únava. Již před exhibiční pauzou se Anaheimu přestalo dařit především v útoku. Vedení se tudíž rozhodlo znovu oživit výkon týmu, když oznámilo, že se na led rozhodl vrátit i oblíbený klubový hokejista Selänne. Problémy v útočné fázi zatím přetrvávají, což potvrdil i včerejší neúspěch v samostatných nájezdech. Výrazně zlepšený výkon podal alespoň brankář Giguere, který byl při předchozích dvou startech střídán. Přesto není vzhledem k náročnému programu a cestování vyloučeno, že by dnes mohl dostat šanci Hiller.

Bookmakeři bwin snad i vzhledem k možné únavě hostů favorizují domácí klub. Philadelphia podle nich zakončí sérii šesti domácích zápasů výhrou v kursu 2,05 , čímž si udrží vedení v divizi. Hosté se kvůli pěti porážkám v řadě propadli ve své divizi na třetí místo, což je s ohledem na jejich počet odehraných utkání nepříjemné. Dnes si může Anaheim polepšit, pokud dosáhne vítězství, které je v normální hrací době oceněno kursem 2,85 .

Reklama