Hlavní obsah

Dotáhne se Aston Villa na čtvrtou příčku?

V jednom ze sobotních duelů 25. kola anglické nejvyšší soutěže remizoval čtvrtý Everton na půdě Blackburnu 0:0. Tohoto zaváhání může využít Aston Villa, která se o další ligové body utká na hřišti předposledního Fulhamu.

Článek

Domácí v Premier league naposledy zvítězili v úvodu listopadu loňského roku, když zdolali Reading. Od té doby Cottagers nasbírali pouhé 4 body, což je nemilosrdně odsoudilo do sestupových vod. Trenér Roy Hodgson, který přebral mužstvo po Lawrie Sanchezovi, tak Fulhamu zdaleka nepomohl, když pod jeho vedením domácí ještě nezvítězili.

„Pokud jste v sestupovém pásmu, tak je pro vás každý zápas obtížný,“ dodává Hodgson, jehož tým po debaklu od Arsenalu (0:3) alespoň trochu nabral sebevědomí, když v posledním duelu uhrál remízu na půdě Boltonu.

V dnešním střetnutí by si měl odbýt premiéru 30letý forvard Erik Nevland, který do Anglie zamířil z holandského Groningenu. S účinkováním dalších zimních posil Fulhamu to však vypadá bledě - na marodce se nacházejí obránce Paul Stalteri s záložníkem Litmanenem. Nezahraje si ani další posila - americký útočník Eddie Johnson. Nepravděpodobný je rovněž start Američanů Briana McBrida a Kasey Kellera, kteří po zranění začali trénovat.

Hosté se nacházejí v naprosto rozdílné situaci. Letos se Aston Ville nadmíru daří a svěřenci kouče O´Neilla neprohráli od začátku loňského prosince. Po výhrách nad Tottenhamem a Readingem Villans dvakrát remizovali – s Liverpoolem a Blackburnem.

Do dnešního duelu nenastoupí kvůli 5 žlutým kartám mladý útočník Ashley Young. Proti Blackburnu vstřelil Young jediný gól svého týmu parádní trefou z přímého kopu. „Od Ashleyho to bylo brilantní zakončení. Za posledních 12 měsíců se neuvěřitelně zlepšil,“ dodává O´Neill na adresu 22letého hráče, jehož výkonů si povšiml i kouč Capello, který ho povolal do anglické reprezentace.

Po boku Johna Carewa či Gabriela Agbonlahora si může odbýt svůj debut v novém týmu Wayne Routledge, který loni hostoval právě ve Fulhamu. Na pravém kraji obrany bude pokračovat Švéd Olof Mellberg, jenž se předběžně dohodl na smlouvě s Juventusem Turín.

Na vítězství domácího Fulhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.05. Ve výhru hostů z Birminghamu věří bookmakeři o něco více s kursem 2.20. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama