Hlavní obsah

Oslabený Pittsburgh letí opět do New Jersey

Zámořská NHL zvolnila včera tempo a i nový týden začne pomaleji, protože má dnes na programu pouze tři zápasy. Diváci by se přesto nudit neměli. V duelu klubů severozápadní divize se může pokusit sezónu zachránit Edmonton hostící Calgary. Colorado bude v západní konferenci odrážet útok Phoenixu. New Jersey na východě hostí oslabený Pittsburgh.

Článek

Ďáblové začínali sezónu náročnou sérií venkovních zápasů. V nové domácí hale si potom zvykali trošku obtížně. Na přelomu listopadu a prosince se však již zdálo, že New Jersey promění svůj led v nedobytnou pevnost. Od poloviny ledna pro klub začala na první pohled lákavá měsíční série čtrnácti zápasů, z nichž venku odehraje pouze dva. Ve skutečnosti se však výsledky mužstva značně zhoršily. V první polovině této série se New Jersey zcela vydařilo pouze jediné utkání, které hrálo venku. Doma naopak body ztrácelo, což mrzelo především v duelech s divizními konkurenty. Po několika měsících je možné, že si zahraje v útoku uzdravený Pandolfo, který by v takovém případě nahradil Ashama. Trenér New Jersey by však byl nejspíše především rád, kdyby si jeho mužstvo vynutilo více přesilových her, než tomu bylo v dosavadních únorových zápasech, a využilo je ke vstřelení gólů.

Pittsburgh se v polovině prosince nastartoval k výborným výkonům, které vyvrcholily v sérii deseti zápasů, v nichž dokázal bodovat na přelomu roku. V lednu se přesto dostal do ošemetné situace. Brankář Fleury, obránce Eaton a důležitý veterán z útoku Roberts nebyli schopni nastupovat již delší dobu. Mnohem horší ovšem je, že více než dva týdny nehraje ani Crosby. Pittsburghu se zatím bez něj daří držet krok vcelku úspěšně, když vyhrál za tu dobu polovinu zápasů. Klub přesto nemá vzhledem k předpokládané délce jeho absence ještě rozhodně vyhráno. Pro mužstvo je v této situaci důležité, že se daří brankáři Conklinovi, protože již dlouho nemělo brankáře, který by byl schopen delší dobu držet úspěšnost svých zákroků nad 93 %. Vedoucí roli v útoku Pittsburghu přebral dle očekávání Malkin.

Duel se odehraje mezi kluby atlantické divize, což značí, že se soupeři potkají celkem osmkrát. Bookmakeři bwin evidentně očekávají, že dnes dojde ke změně trendu, který byl dosud ve vzájemných zápasech patrný. New Jersey je totiž z jejich pohledu v kursu 1,76 dosti velkým favoritem a dostane se tedy v tabulce před dnešního soupeře. V pěti dosud odehraných utkáních těchto dvou týmů v probíhající sezóně ovšem domácí prostředí nezapůsobilo jako potřebná výhoda ani jednou. Pittsburgh vyhrál u dnešního soka i minulé úterý a dnes si to může zopakovat v kursu 3,6 .

Reklama