Hlavní obsah

Rangers potřebují potvrdit vzestup formy

Eurotip.cz

Úterý přinese v NHL dohromady dvanáct zápasů. Téměř polovina z nich se odehraje mezi kluby z různých konferencí. Columbus přivítá mužstvo z hlavního města. Carolina bude hájit vedoucí postavení v divizi v Nashvillu. St. Louis se pokusí získat body proti nejhoršímu týmu z jihovýchodu, kterým je Tampa Bay. Rangers hostí Los Angeles.

Článek

Jezdci prožili špatný první měsíc roku. Vyhrát v něm dokázali pouze tehdy, když obdrželi nejvýše pouze jeden gól. To se jim celkem podařilo uskutečnit pouze pětkrát. Především první polovina ledna nemohla Rangers uspokojit. Ačkoli v ní své soupeře většinou přestříleli, brankář Lundqvist si vybral velmi slabé období. Klub probudil až dvojzápas se sokem z loňského prvního kola play off. Uplynulých čtrnáct dní se tudíž Rangers nadechli k vzestupu, jemuž napomohl udrženým čistým kontem minulý čtvrtek i náhradní brankář Valiquette. Svoji sílu mužstvo ukázalo v neděli, kdy se nedalo zastrašit třemi přesilovkovými góly venku a otočilo vývoj zdánlivě rozhodnutého zápasu. Dalším cílem Rangers by mohlo být, že sami po čtyřech týdnech dokáží využít doma některou z přesilových her, což by jim mohlo pomoci k důležitému vítězství. Otázkou je, zda již bude moci nastoupit nejlepší střelec klubu Shanahan a obránce Malík.

Los Angeles se dívají již delší dobu ostatním klubům na záda z uctivé vzdálenosti a nedělají tak vůbec čest svému jménu. Po Vánocích se jim alespoň občas něco vydařilo, když dokázali dvakrát vyhrát tři utkání v řadě. Od začátku ledna se v každém zápase do jejich branky dostal vždy LaBarbera, ale v některých v ní nevydržel celou dobu. Porážky, které klub utrpěl, byly totiž mnohdy příliš kruté, pokud jde o počet inkasovaných gólů. Naposledy se o tom brankář Los Angeles přesvědčil v sobotu, kdy již nenastoupil do závěrečné třetiny. Je tedy otázkou, zda dnes mužstvo nezačne po delší době s jiným gólmanem. Králové však musí řešit i jiné problémy. Od poloviny ledna se jim příliš nedaří v přesilových hrách. Trenér Los Angeles je navíc nucen při dlouhém cestování skládat sestavu z neúplného kádru. Dlouhodobě je mimo útočník Cammalleri a nyní i klubová ikona obránce Blake. Dále není zřejmé, zda dnes nastoupí útočníci Nagy a Thornton.

Bookmakeři bwin očekávají, že v tomto mezikonferenčním duelu sehraje zásadní roli motivace. Domácí klub se nyní zvedl, ale má odehráno příliš mnoho zápasů, což znamená, že nesmí polevit. Rangers by tedy měli zamířit k výhře v kursu 1,75 . Hosté nezačali své dlouhé cestování, do jehož poloviny se nyní dostanou, špatně, ale dlouhodobě si dobrou formu udržet neumí. Na ledě dnešního soka se ovšem Los Angeles podařilo před šesti lety dvakrát vyhrát. Dnes si to mohou zopakovat v kursu 3,7 .

Reklama