Hlavní obsah

Slováky čeká příprava se Švédy

Švédský Västeras dnes večer hostí přípravné hokejové utkání mezi domácím výběrem a reprezentací Slovenska. I když se Třem korunkám v probíhající sezoně moc nedaří, dnes jsou favoritem.

Článek

Jak už bylo zmíněno, Švédům se letos prozatím moc nevede, což by chtěli změnit tento týden, kdy ve Stockholmu hostí tradiční turnaj Euro Hockey Tour. Před tím je ještě čeká přípravný souboj se Slováky, který by mohl poukázat, zda-li se svěřenci Bengt-Ake Gustafssona zlepšili či nikoliv. Do této chvíle totiž v EHT vybojovali pouhé dvě vítězství, když na Karjala Cupu vyhráli s domácím Finskema a také Českou republikou. Tragicky však pro Švédy skončil Channel One Cup v Rusku, kde prohráli se všemi z elitní evropské trojice.

Kouč Gustafsson bude stejně jako v předchozích zápasech spoléhat především na hráče z domácí Elitserien, výjimkou jsou pouze Nils Ekman (Voskresensk) a Andreas Johansson (Petrohrad). Ve výběru nechybí dva hokejisti, kteří pomohli Švédům k vítězství na Olympiádě v Turíně - brankář Stefan Liv (HV 71) a kapitán Kenny Jönsson (Rögle).

Slovensko v Euro Hockey Tour nepůsobí, ale pravidelně podobné turnaje hrává. V tomto týdnu ho čeká Škoda Cup ve švýcarském Lausanne, kde změří síly s tradičními soupeři v podobě domácího Švýcarska, Německa a Francie. Ve slovenském výběru nechybí velké množství legionářů, domácí soutěž bude reprezentovat 10 hráčů, avšak pouze jeden hrající v suverénním Slovanu Bratislava - obránce Hruška. V mužstvu chybí zranění Stehlík (Sparta), Somík (Pardubice) a Podkonický (Čechov).

V nominaci Slováků je naopak 25letý Stanislav Hudec, jenž v prosinci přestoupil z Čechova do Basileje. "V Basileji se připravujeme na boj o záchranu. Teším se, že si v reprezentaci dobře a s chutí zahraji. Vždy reprezentuji rád, je to čest a vždy se těším,“ konstatoval tento obránce. „Švédi mají velmi kvalitní tým, vždy mohou sestavit dva, tři velmi dobré výběry. Ve svém středu mají i tentokrát kvalitní hráče, o kterých máme informace. Bude to velmi náročná prověrka,“ nechal se slyšet Július Šupler, trenér Slováků.

Na Švédsko dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs1.80. Věříte, že hráči Slovenska překvapí? Potom si vsaďte na jejich výhru - kurs je 1.82. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 19:30 a potom začněte sázet live.

Reklama