Hlavní obsah

Anglie začíná novou éru

Hodně už se napsalo o anglických neúspěších, které gradovaly domácím zápasem s Chorvatskem a následném nepostupovém umístění v kvalifikaci. Nyní je na čase zapomenout a dívat se do budoucnosti, ve které povede reprezentaci Albionu zkušený Fabio Capello. Italský kouč si dnes odbude svou premiéru v přátelském duelu se Švýcarskem.

Článek

Pro připomenutí, Anglie skončila v kvalifikační skupině E na třetí příčce bod za Ruskem a pouze o skóre před Izraelem. Už v úvodu kvalifikace nebylo se svěřenci Steva McClarena vše v pořádku, což nakonec vyústilo v domácí prohru v posledním zápase s Chorvatskem, která o ovšem rozhodla, byť Angličanům stačilo uhrát s celkem z balkánského poloostrova remízu.

Na toto období chtějí v Anglii co nejdříve zapomenout a tamější fotbalový svaz k tomu už učinil rázný krok - na pozici trenéra jmenoval zkušeného Fabia Capella. Ten v týdnu provedl změnu kapitána, když Johna Terryho nahradil ve funkci lídra liverpoolský tahoun Steven Gerard. „Máme ke Capellovi velký respekt. Nemůžeme ho nemít, získal si ho svými výsledky,“ řekl na adresu nového kouče stoper Rio Ferdinand.

Dnes čeká Capella úvodní zkouška v zápase se Švýcarskem, který je sice pouze přátelský, ale na britských ostrovech je považován za velmi prestižní. „Nejsem Bůh, jsem jen někdo, kdo chce být skrz tvrdou práci odměněn výsledky. To, co já chci přenést na tým, je vítězná mentalita a víra ve vlastní schopnosti. Nemůžu ukázat zázraky ve třech dnech. Důležitá věc je vytvořit dobrou partu,“ nechal se slyšet nový kouč.

Švýcarsko naopak na evropském šampionátu nechybí, když se kvalifikovalo tím nejsnadnějším způsobem, jelikož společně s Rakouskem turnaj pořádá. Přesto země hodinek nebude rozhodně plnit roli nějakého outsidera, vždyť před dvěma lety prohrálo až na penalty v osmifinále MS. V úvodním duelu se Švýcaři utkají s českou reprezentací a dnešní zápas s Angličany tak bude jistě pozorně sledovat i celý realizační tým, včetně Karla Brücknera.

Do role favorita je pasována samozřejmě domácí Anglie s kursem 1.42. Jestli si ale myslíte, že Švýcaři v Londýně neprohrají, tak si vsaďte na jejich neprohru u společnosti bwin s kursem 2.55.

Reklama