Hlavní obsah

Vancouver má zdravotní problémy v obraně

Dvě třetiny klubů se zapojí do hry ve čtvrtečních zápasech NHL. Stoupající Montreal hostí další klub ze severovýchodní divize z Toronta. Cestující Tampa Bay nastoupí k mezikonferenčnímu duelu v Nashvillu. V zápase klubů vedoucích své divize se utkají Minnesota a Dallas. Vancouver cestuje po mnoha letech do Atlanty.

Článek

Atlanta v lednu pokračovala ve střídavých výkonech. Kolem poloviny prvního měsíce nového roku bodovala ve čtyřech zápasech v řadě. V jeho druhé části ale nevyhrála pět zápasů za sebou a utrpěla i jeden dvouciferný debakl. Přelom ledna a února mužstvu vyšel, když vyhrálo počtvrté v sezóně více než dvě utkání v řadě. Zajímavé je, že to Atlanta zvládla bez svého lídra klubového kanadského bodování Kovalčuka. Ruský útočník sice v úterý vrátil a opět skóroval, jeho mužstvu to však nepomohlo ani k jedinému bodu. Atlanta se dostala také do problémů s využíváním přesilových her. Souvisí to i s celkovou pasivitou v útoku, protože žádného soka nepřestřílela již v šesti zápasech.

Vancouver neprožil dobrý leden. Vstup do nového roku vypadal nadějně, ale nyní již čeká více než měsíc na výhru v normální hrací době. Brankář Luongo měl za tu dobu šestkrát příležitost vyniknout v samostatných nájezdech, ale uspěl pouze v jedné třetině případů. Do největší krize se Vancouver propadl v polovině ledna. Od té doby vyhrál jediné z devíti utkání. Je otázkou, kdy se mu podaří z tohoto neutěšeného stavu vybřednout, protože se mu již poněkolikáté v této sezóně rozpadla obrana. Dlouhodobě mimo hru jsou Bieksa a Mitchell, dobře to nevypadá aní s Krajičkem a Millerem a osobní problémy řeší Ohlund. Cestující Vancouver se také musí obejít v útoku bez Morrisona.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí tým bude usilovat o návrat do čela divize, z níž nejspíše postoupí do play off pouze vítěz. Na výhru Atlanty si tudíž u nich lze vsadit v kursu 2,2 . Hosté ale také nechtějí ve své divizi ztratit kontakt se třemi kluby, které jim nyní mirně odskočily. Vancouver na ledě svého soupeře nehrál šest let, ale poslední dva zápasy zde vyhrál. Dnes to může zopakovat v kursu 2,6 .

Reklama