Hlavní obsah

Slavia sehraje poslední generálku

Do startu Gambrinus ligy už moc nezbývá, pražská Slavia však startuje sezonu ještě dříve. Přesně za týden ji totiž čeká zápas s Tottenhamem v rámci Poháru UEFA. Poslední prověrkou bude pro Sešívané dnešní přátelský zápas s Kladnem.

Článek

Dres Slávie v zimním přestupním termínu nově oblékli Toleski, M. Jarolím, Kubásek, Černý, Stříhavka a liberecký Blažek. Podzimního lídra Gambrinus ligy naopak opustili Vlček a Švec, jenž minulý týden zamířil do nizozemského Heerenveenu. V tu dobu také Slavie ukončila tvrdou fyzickou přípravu a zaměřila se spíše na hru samotnou. Hodně dnes napoví poslední přípravný zápas s Kladnem. „Na utkání už nepůjdeme z dvoufázové přípravy, od pondělka trénujeme jenom jednou, je znát, že se blíží začátek náročné sezony,“ konstatovala brankářská jednička Martin Vaniak.

Zkušený gólman dnes na hřišti nebude jistě chybět, narozdíl od trojice Vladimír Šmicer, Zdeněk Šenkeřík a František Dřížďal, které trápí zranění. Fit stále nejsou ani Petr Janda a Dušan Švento. Naplno už naopak trénují Milan Ivana, David Střihavka a Goce Toleski. V uplynulých dnech však byli na reprezentačních srazech Daniel Pudil a Matej Krajčík.

Kladno vstoupí do jarní části sezony z 12. příčky tabulky, což není na poměry tohoto klubu špatné. Do druhé poloviny sezony však nepůjde v moc posílené sestavě, i když vedení Středočechů tradičně využívá hostování hráčů ze Sparty. První taková posila přišla včera, když do mužstva zamířil obránce Jan Krob, který v první lize nemá ještě ani jeden start. „Jsme rádi, že jsme se se Spartou dohodli, levou stranu jsme potřebovali nutně posílit. A věříme, že Krob je tou správnou volbou,“ řekl ředitel klubu Eduard Novák, který kromě Kroba dostal v lednu na hostování do týmu útočníka Karla Kroupu z Teplic.

Vehementně Kladno zkoušelo i dalšího forvarda - Martina Mergance z Náchoda, avšak k dohodě oba kluby nakonec nedospěly. Lépe se vedení prvoligového celku povedlo jednání se strategickými partnery. „Jarní část sezóny je zajištěna, situace týmu je stabilizovaná,“ řekl Novák, který už jedná pouze se sparťanským Jeslínkem.

Favoritem utkání jsou podle expertů bwin Slávisté, jejichž vítězství ocenili kursem 1.30. Vsadit si můžete i na remízu a to s kursem 4.75 nebo rovnou na vítězství Kladna - kurs je 7.00 rovných.

Reklama