Hlavní obsah

Washington s Carolinou hrají o čelo divize

Zámořská NHL nabízí v pátek k vidění čtyři utkání. V náročném cestování pokračuje posílený Anaheim, který se přesune k mezikonferenčnímu duelu do New Jersey. San Jose čeká na oblíbeného soupeře z Columbusu, který si po včerejšku příliš neodpočine. V severovýchodní divizi se může Buffalo dotáhnout na soupeře z Bostonu. Washington hostí Carolinu.

Článek

Klub z hlavního města USA po listopadové výměně na trenérském postu postupně vybředl z krize. Nestalo se mu od té doby, že by ve dvou zápasech v řadě nebodoval. Washington po exhibiční pauze prohrál pouze tehdy, když nevstřelil gól. Branky v jeho dresu střílí téměř výhradně pouze Ovečkin, který dal téměř tolik gólů, kolik jich dokázali vsítit další čtyři střelci v klubovém pořadí dohromady. Ruský hokejista tak přes své mládí stoupá utěšeně vzhůru historickými klubovými statistikami. Do branky Washingtonu se čím dál častěji dostává Johnson, protože Kölzig není dostatečnou jistotou. Trenér, který včera odpovídal na dotazy fanoušků, se musí dlouhodobě obejít v útoku bez výrazné letní posily Nylandera a v obraně bez protřelého Pothiera. Přesto je schopen neposlat do hry takové opory z minulých sezón, jakými jsou útočník Pettinger a obránce Eminger, protože není spokojen s jejich letošními výkony.

Carolina se v nadějně rozehrané sezóně dostává do problémů. Ty největší přišly po Vánocích, když vyhrála pouze tři z dvanácti zápasů. Za jejími prohrami obvykle byla velmi špatná efektivita střelby. Příliš často se ovšem nedařilo ani brankáři Wardovi. Konec ledna přinesl Carolině potřebné zlepšení, které dokumentovaly čtyři výhry v pěti zápasech. Většinu utkání v těchto dvou týdnech však odehrála na vlastním ledě. Sotva vyjela v novém měsíci ven, problémy se střílením branek se vrátily. Carolina v únoru zatím nedokázala využít také žádnou přesilovou hru. Trenér se musí obejít dlouhodobě bez útočníka Williamse a obránce Tanabeho. Z předních řad vypadli nyní i Cullen a čerstvě LaRose. V obraně je dnes znovu nejistý start Seidenberga.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub navýší v přímém souboji náskok na čele jihovýchodní divize. Washington sehraje dnes třetí utkání ve čtyřech dnech a je v něm v kursu 2,05 favoritem. Ve vzájemných duelech v této sezóně skutečně dosud hrálo domácí prostředí zásadní roli. Hosté ovšem dokázali v minulých dvou ročnících na ledě dnešního soka vždy několikrát zvítězit. Tentokrát si lze na úspěch Caroliny vsadit v kursu 2,85 .

Reklama